П'ятница, 29 Березня 2024 р.
12 Квітня 2013

РІДШАЮТЬ ЛАВИ КАМ’ЯНЕЦЬКОЇ «БАТЬКІВЩИНИ»

Про бажання вийти зі складу партії ВО «Батьківщина» нещодавно заявили одинадцятеро її членів. Шестеро з них – депутати міськради. Заяви на ім’я керівника міської організації ВО «Батьківщина» Миколи Жогана вже подали Михайло та Юрій Аносови, Сергій Акимович, Вадим Мендограло, Олександр Шкварський і Наталія Кіященко. Вони ж просять внести зміни до системи голосування «Віче», згідно з якими бажають голосувати як позафракційні.

Підтвердив цю інформацію і голова фракції ВО «Батьківщина» у міськраді Сергій ЦУГЕЛЬ. Втім остаточно про результати внутрішньопартійних баталій можна буде дізнатись уже на запланованій на вівторок сесії міськради. Адже формально всієї процедури виходу з фракції заявники поки що не пережили – спочатку своє рішення має винести партійне бюро, а вже тоді й голова фракції.

– Якщо бюро задовольнить заяви шести депутатів міськради, у складі фракції їх ніхто стримувати не буде. Але є формальна процедура, після якої і відбудеться їхнє виключення, – коментує Сергій Цугель.

Даючи ж оцінку неоднозначному вчинку своїх поки що однопартійців, Сергій Іванович зазначив, що вважає правильним, аби до двох своїх заяв про вихід з партії та фракції ті з опозиціонерів, хто увійшов до міськради за партійними списками «Батьківщини», додали ще третю – про складання депутатських повноважень.