Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Травня 2013

ФАШИЗМ НЕ ПРОЙДЕ!

ФАШИЗМ НЕ ПРОЙДЕ!18 травня чи не всі центральні ЗМІ повідомили про антифашистський марш Партії регіонів, який відбувся в столиці. Не залишились осторонь і кам’янецькі регіонали. Про цю подію розповідає її учасниця – депутат міської ради, начальник міськуправління освіти та науки Світлана СТАРЧЕНКО.

– Світлано Володимирівно, що стало для Вас стимулом взяти участь у антифашистському марші?

– В історії кожного народу є сторінки, які назавжди залишаються незагоєною раною в серцях людей. Для нашого народу такою сторінкою є Велика Вітчизняна війна. 1418 днів і ночей тривала боротьба з фашистською чумою. І ми в довічному боргу перед людьми, завдяки яким можемо жити, працювати і творити.

Тому мені боляче було дивитись репортажі про відзначення Дня Перемоги в окремих містах України, слухати виступи «щирих українців», які намагаються перекрутити історію так, як їм заманеться. При цьому вони, не зробивши нічого путнього для власного народу, закликають до протестів, бійок. А нам не потрібна руйнація, нам потрібна стабільність у європейській державі.

Ми не маємо права мовчати і давати можливість плюндрувати пам’ять нашого народу, повернути колесо історії назад.

Тому 18 травня я і вийшла разом з тисячами однодумців на антифашистський марш.

– Які Ви склали враження від цієї події?

– Це справді було неперевершено – так багато людей, об’єднаних спільною ідеєю, пройшли маршем від Лаври до Європейської площі. Колону, що дружньо вигукувала антифашистські гасла, очолили народні депутати від Партії регіонів. А коли ми проходили повз одну з київських багатоповерхівок, побачили, що на балкон вийшла старенька жінка в медалях і орденах, по обличчю якої текли сльози. Ветеран Великої Вітчизняної війни, вона таким чином продемонструвала солідарність з учасниками маршу. Це було дуже зворушливо.

А ще учасники події багато спілкувалися між собою, і це щире, живе спілкування в наш шалений час є дуже цінним.

– Скільки кам’янчан взяли участь у акції?

 – Я нарахувала близько сотні. Причому ці люди були різного віку та соціального статусу. Впевнена, що учасників з Кам’янця-Подільського могло бути і більше, якби це був вихідний.

Прес-служба Кам’янець-Подільської міської організації Партії регіонів.