Четвер, 18 Квітня 2024 р.
27 Грудня 2013

ВИЖИМАЮТЬ СОКИ ІЗ ЗЕМЛІ

24 грудня відбулася остання цьогорічна сесія міськради.

З прийдешніми святами депкорпус привітали вихованці школи-інтернату   І-ІІ ступенів Хмельницької облради (директор В’ячеслав МЕЛЬНИК), які пішли з сесійної зали із солодкими подарунками та тисячою гривень  Зрозуміло, що бюджетні питання наступного року депутати не обговорювали, бо ще не прийнято Державного бюджету України – 2014. Проте ніхто їм не заважав попрацювати над бюджетом аж 2016 року. Саме тоді міська влада планує відчути ефект від перегляду орендної плати за землю. Нові коефіцієнти кратності до розміру земельного податку, які застосовуються для обрахунку розміру орендної плати, запрацюють тоді, коли в підприємств і підприємців закінчуватимуться договори оренди землі. Суми нараховують у залежності від функціонального використання землі. Зокрема, якщо ви утримуєте АЗС, то коефіцієнт кратності для вас буде 12 (було від 4,8 до 9,6), а якщо здійснюєте промислову діяльність – то 4 (було 3). 

Без дискусій не обійшлося. Лунали думки, що економічна криза не дозволяє виживати, а тим паче сплачувати більше. Крім того, були побоювання, що підвищення плати для сфери обслуговування вдарить не по підприємцях, а по споживачах – тобто, пересічним кам’янчанам, яким підвищать плату за послуги.

Проте фінуправлінню все ж таки вдалося переконати депутатів, що нові ставки давно прийнято в інших містах, тоді як у Кам’янці їх не переглядали вже 10 років.

Закінчилося пленарне засідання сесії взаємними привітаннями з Новим роком.