П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
30 Серпня 2013

ГРОШІ ЗАКІНЧИЛИСЬ. ВИННІ ПІДПРИЄМЦІ?

Михайло СІМАШКЕВИЧ, Анатолій КАЧУРОВСЬКИЙ28 серпня відбулась 44 сесія міськради. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ розпочав її хвилиною мовчання, котра стала згадкою про те, що на території міста 27-28 серпня 1941 р. фашистами було розстріляно 23600 євреїв. Ще один крок вшанування пам’яті гідної людини депутати зробили, нагородивши посмертно відзнакою міськради «Честь і шана» тренера ДЮСШ №1 Андрія КУПЧАКА. Андрій Мирославович героїчно загинув 1 липня в смт Залізний Порт, рятуючи життя трьом своїм вихованкам.

Катастрофічне становище міського бюджету підтвердив звіт про виконання бюджету міста за І півріччя, який зробила начальник фінуправління Олександра ШЕВЧУК. Згідно з даними звіту, бюджетні призначення на січень-червень виконано на 88%.

У пояснювальній записці до звіту фінуправління вказує, що податок на доходи фізичних осіб зберігає позицію найвагомішого за обсягами джерела наповнення дохідної частини бюджету. Тобто прогалини в бюджеті роблять у першу чергу суб’єкти підприємницької діяльності, котрі виплачують заробітну плату, не дотримуючись мінімально встановленого рівня, або взагалі приховують наявність найманих працівників.

Також попри касу проходять податки з доходів людей, що працюють в установах, юридична адреса яких перебуває поза межами Кам’янця. В результаті депутати вирішили написати від сесії звернення до податкової інспекції щодо посилення роботи над наповненням міської скарбниці.

Проте податківці не стали єдиними адресатами депутатських листів – під час сесії депутати оформили декілька звернень різного характеру. Зокрема, підтримали оголошену депутатом Валерієм СЛОБОДЯНОМ своєрідну декларацію щодо європейської інтеграції. Напередодні доленосних кроків зближення з Європою кам’янецькі депутати поставили до відома своїх колег у Верховній Раді, Президента і прем’єра, що підтримують європейський вибір України.

Ще одне звернення від депутатського корпусу незабаром отримають сільгоспвиробники Кам’янеччини. Там буде прохання допомогти нашій міській лікарні продуктами, аби забезпечити харчування хворих. Через бюджетні проблеми лікарня у вересні залишилася без коштів на медикаменти і харчі.

На сесії повідбирали від інших розпорядників коштів 150 тис.грн. на ліки, а щодо харчування пролунало декілька пропозицій. Головний лікар міської лікарні Дмитро ВАСИЛЬЯНОВ сказав, що виходів тільки два: взагалі закрити їдальню, чи все ж таки дозволити 100 тисяч використати на медикаменти, а 50 тисяч – на продукти. Але депутати вирішили звернутися до сільгоспвиробників з проханням допомогти хто чим може.

Під час пленарного засідання депутати також прийняли рішення з низки економічних і земельних питань.

Наприкінці сесії до депутатів звернувся секретар міськради Анатолій КАЧУРОВСЬКИЙ, для якого ця сесія стала першою після обрання на посаду в липні ц.р. Анатолій Іванович попросив колег активніше брати участь у загальноміських заходах.

Імовірно, не тільки преса, але й секретар ради побачив, що цього року в параді вишиванок з нагоди Дня Незалежності взяли участь дуже мало депутатів. Лише п’ять-шість народних обранців із 50 вирішили злитися з народом, хоча минулого року такого ігнору не було.