П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
29 Листопада 2013

Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО: «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ – ЄДИНИЙ ШЛЯХ ДЛЯ УКРАЇНИ»

Володимир МЕЛЬНИЧЕНКОСьогодні Україна постала перед непростим вибором. Настав час, коли від наших кроків залежить майбутнє наступних поколінь. Переконаний у тому, що євроінтеграція – це єдиний шлях для нашого народу. Цю позицію підтримує і більшість громадян Української держави.

Як би хтось не намагався спростити значення Угоди про асоціацію, вона є наймасштабнішим міжнародним документом з усіх, які коли-небудь підписувала Україна.

Крім того, необхідно зберегти власну культуру та традиції, а також дружні стосунки із братніми народами – росіянами та білорусами. Оскільки нас об’єднує спільна історія та православна віра, ми пов’язані тісними економічними зв’язками.

Наша промисловість десятки років працювала як єдине ціле. І для переформатування економіки наразі необхідні час і великі кошти. Наріжним каменем у подальшій євроінтеграції постає і позиція ЄС щодо ювенальної юстиції та гендерної політики, яка не відповідає духовним орієнтирам української нації. І ці всі аспекти необхідно враховувати.

Можливо, саме тому виникли проблеми на шляху до ратифікації угоди. Та Президент України, більшість українців і я особисто не бачимо іншого шляху розвитку нашої країни, крім євроінтеграції. Іншого зовнішньополітичного курсу немає і не може бути.

Вважаю, що від підписання Угоди про асоціацію наша держава тільки виграє, – як політично, так і економічно. Адже Європейський Союз – це, перш за все, верховенство права, висока якість життя, розвиток демократичних інститутів, реформи в інтересах людей. У європейських країнах держава працює для людини, а не навпаки.

Після підписання Угоди про асоціацію з ЄС для України відкриється великий спектр можливостей, відбуватимуться важливі зміни на краще. Насамперед, це наближення вітчизняного законодавства до правил Євросоюзу, спрямованих на захист прав людини. Покращаться умови для ведення малого та середнього бізнесу: стане менше контролю за підприємницькою діяльністю з боку держави, відбуватиметься запровадження європейських стандартів у виробництві, буде спрощено процедуру перетину митниці тощо. Українські експортери без зайвих перешкод просуватимуться на європейський ринок. Водночас бізнес ставатиме відповідальнішим, а продукція – якіснішою. Впевнений, що суттєво знизиться і рівень корупції.

Зробивши цей вагомий крок, ми зможемо краще відстоювати власні інтереси, гарантувати енергетичну безпеку нашої держави. Маю надію, що зміниться і поведінка багатьох політиків, буде значно менше популізму у виступах. Адже за кожне своє слово політик нестиме персональну відповідальність перед громадою. Ми отримаємо дієве законодавство та станемо сильною державою, з якою рахуватимуться на світовій арені.

Я впевнений, що чим далі ми будемо інтегруватись із європейською спільнотою, тим кращі відносини у нас будуть і з Російською Федерацією. Вважаю, що майбутнє Росії також за Європейським Союзом. Якщо ви подивитесь на їхню політичну і економічну еліту, то побачите, що вони їздять на європейських автомобілях, відпочивають у Європі, мають нерухомість в Італії, Франції, Чехії…

Я чітко переконаний у тому, що досі немає нічого кращого за європейські стандарти життя, які ми зобов’язані впровадити в нашій країні. А європейські цінності – це ті цінності, які сповідують український народ і Кам’янеччина зокрема. Як народний депутат України, бачу своїм завданням докласти якомога більших зусиль для того, аби передати майбутнім поколінням сильну економічно розвинену державу, яка є повноправним членом європейської сім’ї.

Прес-служба народного депутата України

Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА.