Четвер, 25 Квітня 2024 р.
29 Листопада 2013

ЖЕЛІЗНИК РОЗВІЮЄ ЧУТКИ І ТІШИТЬСЯ ВИСОКИМИ ЗАРПЛАТАМИ

Михайло ЖЕЛІЗНИКОстаннім часом над Кам’янець-Подільським районом нависла хмара різних чуток: починаючи від кадрових ротацій в апараті РДА, медичних «перетасовок» у райлікарні й закінчуючи рейдерством серед місцевих аграріїв. Розвіяти їх ми попросили сьогоднішнього керівника району Михайла ЖЕЛІЗНИКА.

– Якщо вже ви почали розмову про кадрові зміни, то за останні роки їх було справді багато. Я маю на увазі не лише апарат, а й керівників дитсадків, шкіл, амбулаторій. Коли порахувати це все, то аж самому трохи ніяково. Я ж ніби мирний чоловік, та й метод управління в мене інший, але якось от так воно складається, – каже Михайло Дмитрович.

Мабуть, найбільше нині обговорюють звільнення Дубицького. Мовляв, як Віталій В’ячеславович, такий грамотний, дипломат, і пішов? Справді, це дуже підготовлена людина з колосальним досвідом. Він вільно володіє іноземними мовами (не один раз їздили на переговори з іноземцями і не думали про перекладача), прекрасно знається на документообігу. І мені було приємно мати такого заступника, з таким фахівцем прощатися шкода. Але це його рішення, і воно не було раптовим, Віталій попереджав ще раніше. Натомість піднявся владними сходами Віктор Кривак. Це людина, котра понад 10 років працювала на різних посадах у РДА, тому сьогодні цілком чесно і справедливо займає крісло керівника апарату адміністрації.

Що стосується Ігоря Гая, який нібито мене «підсиджує», то тут усе теж ясно як білий день. Я думаю, всі пам’ятають, як ми з ним починали працювати. Чоловік доклав максимум зусиль, показав нормальний результат. Цього року ми мали і 800 га гречки, і 14 тис.га озимої пшениці, а тепер вперше за останні роки розробили 700 га глибокої оранки із внесенням усіх органічних добрив під посів цукрових буряків наступного року. Думаєте, цього всього так легко досягти? Та й навіть його громадська активність говорить сама за себе. А ще він – просто порядна людина, аграрії його люблять.

Словом, із командою пощастило. Знаєте, обласне керівництво навіть жартує, що з такою підтримкою мені вже й нема що робити.

– Великі зміни навалилися й на райлікарню?

– Так, окремі заходи проведені й тут. І я думаю, що вони дадуть результат, зокрема, в управлінському плані. Яків Миколайович (головний лікар) – поважний чоловік, гарний медик, але менеджмент у районній лікарні потребує підсилення. Тому в лікарні було проведено радикальні зміни. Тепер маємо трьох керівників: у поліклініці – Віктор Москалюк, у центрі ПМСД – Василь Яковенко, а районну лікарню, як і раніше, очолює Яків Цуглевич. Думаю, ці люди виправдають наші сподівання та наведуть лад у медичній галузі району.

– Михайле Дмитровичу, торік Вашою візитною карткою була газова революція району, але за останні десять місяців не газифіковано жодного нового села. У чому річ?

– Справді, картина вималювалася не такою теплою. Але ми включені до державної програми, зі свого боку виконали всі зобов’язання – в бюджеті передбачили 100 тисяч гривень на газифікацію, до 1 липня розпочали всі підвідні роботи з боку Старої Ушиці, Завалля, Кізя, Кудринців, Вітківців, Збруча, Ісаківців. На сьогодні стовідсотково готові до здачі такі села, як Привороття, Нагоряни, Суржа. Ми зробили колосальну роботу. Але річ у тому, що не лише в нашому районі, а й по всій державі підвідні газопроводи високого і середнього тиску цього року не фінансувалися. Тому й вийшов газовий застій.

– А як щодо питання із рейдерством на місцевих полях?

– Наразі це питання вирішено. Були певні інциденти із новим потужним агроформуванням, котре нещодавно зайшло до нашого району, але роботу в цьому напрямку проведено, і поки що жодних скарг немає. Всі орендарі вчасно розраховуються з пайовиками, активно готуються до зими – тут усе злагоджено та спокійно.

До речі, що стосується жителів Кам’янеччини, то хотів би відзначити ще один приємний момент. Як кажуть, показник тішить лише око чиновника, а дядька цікавить гаманець, який він тримає в руці. Але цифра – річ вперта, і вона переконує нас у тому, що цього року середньомісячна зарплата жителя району складає 2839 гривень. І хай там що кажуть, це не може не тішити. Як і те, що наш район тримається в трійці лідерів за підсумками моніторингу показників соціально-економічного розвитку Хмельницької області за 9 місяців поточного року. Всього цього досягнуто завдяки успішній роботі таких промислових підприємств, як ПАТ «Подільський цемент» і «Подільські Товтри», ТОВ «Будіндустрія», «Будцемрем», «Комбікормовий завод», «Агро-еко-ХХІ Плюс». Обсяг

реалізованої промислової продукції за 9 місяців 2013 року збільшився на 8,3% і склав 1088,7 мільйонів гривень.