П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
13 Грудня 2013

ПРОФСПІЛКИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ НАПИСАЛИ ЯНУКОВИЧУ

Не мовчати з приводу нинішньої ситуації в країні вирішила й найчисленніша громадська організація Хмельниччини – Федерація профспілок. Її обласна президія написала звернення до Віктора ЯНУКОВИЧА, яке підтримала й Кам’янець-Подільська профспілка підприємців торгівлі на чолі з Людмилою БОЯРСЬКОЮ. Цитуємо витримки зі звернення.

«Президія Федерації профспілок Хмельницької області вкрай стурбована погіршенням суспільно-політичної ситуації в Україні. Ідею євроінтеграції було проголошено главою держави, підтримано Верховною Радою України, Кабінетом Міністрів України і, найголовніше, народом України.

Однак, як засвідчили події 30 листопада, Закон писаний не для всіх. Молоді люди постраждали тільки за те, що повірили в Конституцію і своє законне право на втілення в державі європейських стандартів, побудову демократичного суспільства, повагу до громадянських прав і свобод.

Федерація підтримує бажання більшості населення щодо входження України в сім’ю європейських держав і закликає вжити вичерпних заходів для здійснення євроінтеграційних намірів України та підписання відповідного договору з Євросоюзом на взаємовигідних умовах або на умовах, які не призведуть до погіршення життя народу України.

Закликаємо вас невідкладно розпочати в інтересах суспільства переговорний процес з організаторами протестних акцій.

Виступаємо проти насильницьких протиправних методів тиску з обох боків, які можуть призвести до громадянського протистояння.

Ми вимагаємо, щоб у країні було забезпечено дотримання норм Конституції України, щоб працювали дієздатні Кабінет Міністрів України і Верховна Рада України».