П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
13 Грудня 2013

ЄВРОПУ ПРИВЕЗЛИ У ВАЛІЗІ

5 грудня в приміщенні Кам’янець-Подільського національного університету ім.Івана Огієнка відбулась конференція німецько-польсько-українського проекту «Європа у валізі». Європейську делегацію очолив Яков Девчіч – представник фонду Конрада Аденауера.

Для активізації діалогу про Європу в країнах Східного партнерства ЄС Фонд Конрада Аденауера, Фонд Роберта Боша, Європейська академія Берліна, Польська фундація Роберта Шумана та Інститут євроатлантичного співробітництва з року в рік реалізують низку зустрічей-діалогів «Європа у валізі», які мають інформаційно-просвітницький характер, з тим, аби підвищити освітній ценз українських громадян щодо принципів і цінностей, які сповідує Європа.

У рамках дискусій представники неурядових організацій Європи, а також заступник міського голови Василь СУКАЧ обговорили із випускниками вищих навчальних закладів і професурою відносини між ЄС і Україною.

Василь Олександрович зазначив, що такі зустрічі дають змогу молоді краще зрозуміти переваги європейського вибору, засудив дії силових структур на Євромайдані в Києві в ніч на 30 листопада та зауважив, що влада нашого міста гарантує кожному право збиратися мирно і проводити мітинги, висловлюючи свою думку. Також він запевнив у європейському виборі міського голови та його оточення, розповівши про міжнародну діяльність Михайла Сімашкевича і підписання договорів про співпрацю нашого міста з різними європейськими містами.

Прес-служба міськради.