Субота, 20 Квітня 2024 р.
20 Грудня 2013

ГРОМАДА КАМ’ЯНЦЯ ДОЛУЧИЛАСЯ ДО НАРОДНОГО ВІЧА НА ЄВРОМАЙДАНІ

ГРОМАДА КАМ’ЯНЦЯ ДОЛУЧИЛАСЯ  ДО НАРОДНОГО ВІЧА НА ЄВРОМАЙДАНІ  15 грудня на майдані Незалежності відбувалося чергове Народне віче. Незважаючи на всі застереження про провокації та бажання зганьбити мирні акції непокори, Євромайдан зібрав величезну кількість протестувальників. За словами очевидців, на «День Гідності» зібралося більше людей, аніж на попередні народні віча.

Саме того дня, з ініціативи Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА та Михайла СІМАШКЕВИЧА, всі охочі кам’янчани мали змогу взяти участь у цій важливій суспільно-політичній події та продемонструвати власну громадянську позицію. В неділю із Кам’янця-Подільського до столиці прибув автобус з людьми різного віку та соціального статусу, представників різних політичних сил. Делегацію із «Квітки на камені» зустрічав народний депутат України Володимир Мельниченко, який приєднався до земляків.

Активісти мали змогу вислухати пропозиції, які виносили на обговорення політики, громадські діячі та моральні авторитети держави. А також почути прибулих того дня гостей із США, сенаторів Кріса МЕРФІ та Джона МАККЕЙНА, котрі виразили підтримку мітингувальникам. За словами членів верхньої палати Конгресу, майбутнє України за Європою, і США підтримує вибір українців. Відомий американський політик Джон Маккейн зазначив, що «ми тут, аби виразити підтримку вашому мирному процесу».

Крім того, охочі мали змогу у невимушеній атмосфері поспілкуватися із Володимиром Мельниченком, розповісти йому власне бачення політичних подій, обговорити суспільно-політичні процеси в державі. А також усі разом підписали прапор із написом «Кам’янець-Подільський», який назавжди залишить слід в українській історії.

Учасник поїздки Анатолій розповідає:

– Дивитись на Євромайдан по телевізору та побувати на ньому – це різні речі. Враження значно яскравіші, повсюди вітає дух патріотизму. Мітингувальники самостійно дбають про чистоту і порядок. Я щиро вдячний депутатам міськради, міському голові та нашому народному обранцю Володимиру Мельниченку за організацію поїздки. Із нашими зарплатами витратити 200 грн. на поїздку – це досить багато. А так, я мав змогу виказати власну позицію, поїхати організовано із земляками та представити наше місто. Крім того, зекономлені кошти пожертвував до фонду Майдану.

– Мені приємно, що кам’янчани беруть участь у Народному віче на Майдані, – зазначив ініціатор поїздки Володимир Мельниченко. – Поступово Євромайдан стає Майданом людської гідності. Багато людей стоять не під партійними стягами і не за якусь окрему політичну силу, вони стоять за людську гідність, демократичну та економічно сильну державу, де на першому місці будуть верховенство права і турбота про громадян. Вони стоять за майбутню Україну, в якій влада працює для людей, а не люди для неї. Цього дня наша підтримка була вкрай необхідною. Оскільки багато інформаційних джерел вказували на те, що були можливі провокації. І ми всі розуміли: наша сила в кількості та єдності. Адже якщо нас багато, то ми непереможні. Я цілком переконаний у тому, що на наших очах твориться нова історія України.

Прес-служба народного депутата України

Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА.