П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
24 Січня 2014

ПОДАТКОВА МІЛІЦІЯ ПЕРЕТРЯСЛА «ПОДІЛЛЯ» ТА «УДАР»?

Місцевий офіс ЛСОК «Поділля», яке очолює голова Кам’янець-Подільської райорганізації «УДАР» Василь КОВАЛЬЧУК і громадську приймальню нардепа від цієї ж політичної сили Олександра КОРНІЙЧУКА, розташовану в цьому ж приміщенні, обшукала податкова міліція і вилучила документацію. Таку інформацію 18 січня оприлюднила прес-служба «УДАРу».

Зокрема, Олександр Корнійчук стверджує, що податкова міліція вилучила документи, які стосуються прийому громадян, а також фінансову документацію підприємства, котре очолює Василь Ковальчук. Як стверджує нардеп, підприємство кам’янецького ударівця, починаючи з вересня 2013-го, вже пережило 15 перевірок податківців, також ревізію тут проводили «Держгірпромнагляд», обласний і міський РЕМ та інші інстанції. «А нещодавно почалися прямі погрози з вимогою продати підприємство невідомим особам», – зазначив Корнійчук.

«УДАР» звертатиметься до прокуратури з вимогою перевірити законність дій правоохоронців.

Свою позицію щодо слідчих дій в офісі розповсюдила прес-служба Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області:

«Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Хмельницькій області проводиться досудове розслідування кримінального провадження щодо можливого ухилення від сплати податків ФОП Ковальчук В.Є. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого

ч.1 ст.212 ККУ.

У ході досудового розслідування 13 січня отримано 2 ухвали Хмельницького міськрайонного суду на проведення обшуків у офісних приміщеннях Ковальчук В.Є. На підставі цих ухвал працівниками слідчого управління фінансових розслідувань і Головного оперативного відділу ДПІ у Хмельницькому проведено обшук офісного приміщення Валентини Ковальчук за адресою: вул.Лесі Українки, 41, корп.Б, право власності на яке зареєстровано за ПП «Лікувально-спортивний оздоровчий комплекс «Поділля», засновником і керівником котрого є Ковальчук Валентина Євгенівна.

Обшук проводився в кабінетах директора та головбуха газової заправки, тобто підприємства, щодо якого проводиться досудове розслідування і яке належить ФОП Ковальчук В.Є. Вказані посадові особи виконують свої службові обов’язки відповідно до трудових договорів, укладених з ФОП Ковальчук В.Є., та особисто були присутні під час обшуку.

В ході обшуку вилучено документи, що стосуються діяльності підприємця. Ті, що не стосуються обставин кримінального правопорушення, а також документи щодо діяльності партії «УДАР» не вилучалися.

У приміщеннях, де відбувався обшук, будь-яких табличок або інших надписів на кабінетах про розташування тут громадської приймальні нардепа Олександра Корнійчука не було. Крім того, Олександр Корнійчук і Василь Ковальчук під час проведення обшуку не були присутні.

Обшук кабінету голови Кам’янець-Подільської райорганізації партії «УДАР» Василя Ковальчука не проводився.

Усі слідчі дії відбувалися виключно в межах чинного законодавства й не мають жодного політичного підгрунтя».