Середа, 08 Травня 2024 р.
31 Січня 2014

БОРОТЬБА ТРИВАЄ

БОРОТЬБА ТРИВАЄШановна громадо! На Майдані стоять люди, які свято вірять у майбутнє України. Люди заморилися жити в безправній державі, де людська доля, людське життя нічого не варті. Стоять самовіддано на морозі, під прицілами беркутівців і снайперів. Страх зник. Його немає. Тому й влада панікує: вони розуміють, що народ, який позбувся страху, з Майдану вже не піде. Силовий же розвиток подій вони програють. Прощаючись під час панахиди з Михайлом Жизневським, я бачив літнього чоловіка, який плакав і просив у Господа Бога забрати в нього життя, віддавши його молодому майданівцю, який може загинути. І ця молитва була самовідданою і щирою.

 При захопленні майданівця Михайла Гаврилюка дії беркутівців можна порівняти зі знущаннями фашистів над людьми у Велику Вітчизняну війну. Я знайомий особисто з паном Михайлом. Він з перших днів на Майдані. Тримався біля Козацького куреня – спокійний, врівноважений, дуже мовчазний, такий собі «характерник». Коли його після визволення запитали (а відео ще не було): «Як ти, Михайле?», він відповів: «Оселедця даремно вони мені врізали! Познущались кати над тілом, та не зламали волі!». Михайла не турбували ні побої, ні знущання, сердився тільки за поруганий чуб.  От такі вони, українські козаки. 

Щодо місцевого «козацтва», то мене здивувало запізніле прозріння осередку Партії регіонів. Щодо виходу депутатів із цієї партії, то це, на мою думку, тільки напівміра. Необхідно скасувати реєстрацію партійних осередків і оголосити територію Кам’янця-Подільського вільною від партії злодіїв і бандитів.

На завершення хочу сказати, що в Києві Майдан стоїть і буде стояти до перемоги не за партії і вождів, а за правду і свободу, за майбутню заможну Україну, де в повазі кожний громадянин!

Кам’янчани! Всі, хто має сили, їдьте до Києва! Боротьба триває.

Ростислав ЯРЕМА.