Четвер, 25 Квітня 2024 р.
14 Лютого 2014

ЗРАДІ НЕМАЄ МІСЦЯ В ДЕРЖАВІ

Ростислав ЯРЕМАБагато хто пам’ятає події 2004 року. Вони є повчальним дзеркалом минулого для сьогодення й майбутнього.

Передумови до висловлення незадоволення, повстання людей тоді нічим не відрізняються від сьогоднішніх подій. Схожа боротьба за правду, за вкрадену мрію. Так, саме міліція тоді перешкоджала людям виходити на Майдан, висловлювати своє незадоволення. Перегороджували дороги КамАЗами, аби не допустити виїзду автобусів до Києва, різали та проколювали колеса авто, переслідували активістів. Відбулося об’єднання «по поняттях», по посадах і по погонах. Ті ж схеми маніпуляції людьми, їхньою свідомістю бачимо й сьогодні. Люди, які фальшували вибори тоді, робили це три роки тому та прагнуть робити це в майбутньому.

Чому? Чому майже через 10 років ми змушені знову боротися за свою свободу, віру та мрію?

Головним розчаруванням минулих подій стало те, що лозунг «Бандитам – тюрми» так і залишився лозунгом. Жодним чином не відбулося люстрації, яка б заборонила представникам тодішньої влади пристосуватися і в потрібний час «виплисти» на поверхню.

Аби не допустити повторення минулого, ми повинні не заговорити змін, не поміняти окремих лідерів на інших. Необхідне проведення повномасштабної люстрації всіх органів державної влади: від управлінців – до прокурорів і суддів. Це єдине, що дозволить врятувати Україну та надати перспективу цивілізованому європейському розвитку нашої держави.

Жодним чином люстрація не повинна відбуватися терапевтичним шляхом. Виключно хірургічним. Методом повного видалення із ще живого українського суспільства. Адже терапевтичні заходи не здатні вилікувати організм, який прогнив зрадою, підлабузництвом, підлістю та криміналом.

У жодному разі не можна вірити тим, хто сьогодні вміло відхрестився від Президента та Партії регіонів. Це люди, які здатні в будь-який момент здати свої принципи в обмін на посаду, гроші, інші матеріальні блага. Їм має бути раз і назавжди заборонено займати будь-які посади в органах управління. Інакше, на нас і в майбутньому чекатимуть протистояння між продажною владою та суспільством.

Ми повинні взяти приклад з Грузії, де вміло та доволі швидко подолали корупцію. І цей шлях було здійснено саме завдяки люстрації.

До управління державою, областю, районом, містом, селом повинні прийти люди-професіонали, які не обслуговували владу з ліктями в крові. Лише в такому разі на нас чекає майбутнє. Слава Україні!

Ростислав ЯРЕМА.