Четвер, 28 Березня 2024 р.
7 Березня 2014

ВІЙНУ ПРОТИ УКРАЇНЦІВ ВИГРАТИ НЕМОЖЛИВО

Володимир МЕЛЬНЕЧЕНКОВ Україні склалась вкрай складна ситуація. Будь-яка провокація чи помилка може стати початком війни. А ще недавно ніхто навіть не уявляв, що нам треба буде захищатись від Росії.

На щастя, плани Володимира ПУТІНА багато в чому зазнали фіаско. Він розраховував на те, що російські війська в Криму зустрінуть як визволителів. Та треба віддати належне кримчанам, які цього не зробили. За розрахунками керівництва Російської Федерації, українські вояки повинні були присягати на вірність самопроголошеній владі Автономної Республіки. Однак наші військові є справжніми патріотами Української держави, якими може пишатися весь народ.

Нова влада допустила певні помилки. Переконаний, що найсуттєвішою з них стало голосування за відміну Закону України «Про засади державної мовної політики». Це точно не на часі, бо на цьому підгрунті почалось багато політичних спекуляцій. І вони можуть негативно вплинути на настрої на сході та півдні України. Ключовим виправданням окупаційної політики Путіна є саме те, що в Україні забороняють спілкуватись російською мовою.

Пропагандистська машина сусідньої держави тиражує у засобах масової інформації викривлену інформацію, якою намагається виправдати свої дії щодо фактичного розв’язання війни з українцями. Однак у часи розвинутих інформаційних технологій займатись зомбуванням власного народу вкрай складно. Багато росіян пов’язані з українцями родинними та дружніми зв’язками, користуються Інтернетом і можуть отримувати неупереджену інформацію про ситуацію в нашій державі. Як бачимо, багато з них починають висловлювати власне невдоволення політикою свого керівництва.

Хочу закликати всіх кам’янчан не піддаватись на тиск і провокації режиму Путіна та пам’ятати, що ми – справді братні народи, слов’яни. Прошу кожного з вас спілкуватись із приятелями і рідними, що проживають у Росії, та розповідати їм правдиву інформацію про стан справ у нашій державі. Будь-яка агресія з нашого боку може стати виправданням дій влади північного сусіда.

Це також чудово розуміють і представники нашої доблесної армії. Завдяки їхній витримці, ми зуміли отримати розуміння світової спільноти та її осуд фактичної анексії території Криму. Як ви знаєте, на засіданні Ради Безпеки ООН всі висловили своє обурення щодо втручання Росії у внутрішні справи України. Внаслідок консолідації західних держав, військове втручання в Україну коштувало Росії дорожче, ніж Олімпіада в Сочі. Якщо на спортивний захід вони витратили 50 млрд. дол. США, то за один понеділок загальні втрати сумарної капіталізації російських компаній у результаті падіння ринків становили 55 млрд. дол., рубль впав у своїй ціні на 10%. Це стало антирекордом для російської влади. А, як кажуть у народі, удар по кишені – найважчий. Щиро дякую нашим військовим, які не піддаються на провокації, та простим кримчанам, котрі героїчно ставали живим щитом на захист наших військових.

Звичайно, конфлікт ще не вичерпано. Треба й надалі набиратись сили волі та бути мужніми, бути патріотами, працювати на благо держави. Однак, впевнений, що українці не здадуться. І в негативному випадку розвитку подій 100% чоловічого населення візьме зброю і стане на захист власної держави. А війну проти цілого народу виграти неможливо!

З повагою, народний депутат України Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО.