Субота, 27 Квітня 2024 р.
21 Березня 2014

ВОЛОДИМИР МЕЛЬНИЧЕНКО: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ШЛЯХ УКРАЇНИ – ГОЛОВНИЙ ФАКТОР ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ

Здавалось би, революція минула, повалено старий режим, усе повинно нормалізуватись, має розпочатись процес із врегулювання ситуації в країні. Однак останні події щодо російської анексії Криму та намагання зовнішніх сил дестабілізувати ситуацію на тлі майбутніх президентських виборів змушують ще більше хвилюватися за долю нашої держави. Про все це в розмові з народним депутатом України від нашого виборчого округу Володимиром МЕЛЬНИЧЕНКОМ.

Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО– Володимире Володимировичу, як Ви прокоментуєте дії Росії щодо визнання «незалежності» та «приєднання» Криму?

– Ситуація в Криму болюча та гнітюча. Російська Федерація пішла на порушення всіх норм міжнародного права. Більше того, порушила Будапештський меморандум і поставила під сумнів усю систему міжнародної колективної безпеки, яка формувалась ще від кінця Другої світової війни. Так званий «референдум» в Автономній Республіці, як і подальше «включення» до складу Російської Федерації, є незаконним.

Кроки Володимира Путіна є вкрай небезпечними не лише для нас, а й для всієї світової спільноти. І це розуміє весь цивілізований світ. На жаль, уже надійшли трагічні новини про смерті наших громадян. Україна докладе всіх зусиль, аби Крим залишився в складі нашої держави. Але цей процес буде тривалим.

Кримчани самі зрозуміють, що їхня влада побудована на корупції та працює виключно на власне збагачення. Вважаю, що настане час – і Майдан утвориться в самому Криму проти незаконної влади, яка є маріонеткою Кремля. І рушійною силою нового Майдану стануть кримські татари.

– Чи все ще залишається актуальним європейський шлях розвитку держави?

– Так. Переконаний, що 21 березня буде підписано політичну частину договору про Асоціації із Європейським Союзом. Вважаю, що європейський курс нашої держави і є тим головним фактором, що зуміє вирішити вкрай складну ситуацію в Україні.

– 25 травня будуть проведені вибори Президента України. Хто, на Вашу думку, може стати майбутнім Главою держави?

– Незважаючи на всі зусилля російської влади зірвати виборчий процес в Україні, впевнений, що вибори таки відбудуться. Швидше за все, кандидатами у Президенти будуть Петро Порошенко, Віталій Кличко, Юлія Тимошенко, Олег Тягнибок, Олег Ляшко та Дмитро Ярош. Гадаю, що найбільше шансів виграти виборчі перегони мають Віталій Кличко та Петро Порошенко.

Але вибір за вами, дорогі мої українці! Слава Україні!

Прес-служба народного депутата України Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА.