П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
28 Березня 2014

Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО: «ЕКОНОМІЧНА СИТУАЦІЯ СКЛАДНА, АЛЕ Я ЗВИК ДОТРИМУВАТИСЬ ОБІЦЯНОГО»

Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО:  «ЕКОНОМІЧНА СИТУАЦІЯ СКЛАДНА, АЛЕ Я ЗВИК ДОТРИМУВАТИСЬ ОБІЦЯНОГО»  Сьогодні всі схвильовані подіями в Україні та загостренням відносин із Російською Федерацією. Але, на жаль, це далеко не всі проблеми, вирішення яких змушена шукати влада. Надзвичайно складною є ситуація щодо Державного бюджету, грошей катастрофічно не вистачає на життєдіяльність держави. Уряд робить перші кроки у напрямку отримання фінансової допомоги, та економічний стан усе ще бажає кращого. А тому про те, як виходять зі скрутної економічної ситуації в нашому окрузі, розповів народний депутат України Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО.

– Володимире Володимировичу, останні політичні події дуже серйозно вплинули на економічну ситуацію в країні. Наскільки важкий стан справ в економіці держави?

– Ситуація, як ніколи, бажає кращого. Вітчизняна економіка потребує неабиякої фінансової допомоги. Треба віддати належне Уряду, що сьогодні проводиться колосальна робота в цьому напрямку. Світова спільнота майже одноголосно погодилася допомогти нашій країні, своє плече нам підставить Міжнародний валютний фонд і західні держави. Зрозуміло, що надані кошти надходитимуть під певні гарантії. А тому доведеться відчути урізання багатьох соціальних виплат, затягнути паски. Але іншого виходу немає. Настав час проводити дієві, іноді навіть непопулярні реформи заради нашого європейського майбутнього. Та якщо цього не зробити, то буде ще гірше. Звичайно, це все впливає на економічну ситуацію на місцях, і Кам’янеччина не виняток.

– Та, незважаючи на це, в місті все-таки вдається реалізовувати низку проектів?

– Велику подяку за це необхідно висловити міській владі та соціально орієнтованим підприємцям. Останні сьогодні, як ніколи, стали головною опорою для громади, адже проявляють патріотизм на ділі. Ви вже чули про перехрестя, подаровану карету швидкої допомоги міській лікарні та багато інших корисних справ. Дуже вдалим у вирішенні наболілих проблем стало створення нами з міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ благодійного фонду «Ми – кам’янчани». В умовах тотального недофінансування за його допомогою вдається суттєво латати «дірки» там, де бюджет безсилий. Так, завдяки фонду ми вирішуємо проблему програми «Комунальний автобус», адже ситуація із державним фінансуванням уже давно стала вкрай критичною. Вдається профінансувати найнеобхідніше – пальне та заробітну плату персоналу.

Переконаний, що будь-яка економічна криза повинна якнайменше відзначатись на наших дітях, тому вважаю святим обов’язком завжди допомагати навчальним закладам. Адже від якості освіти залежить багато. Звичайно, далеко не все із запланованого вже вдалося реалізувати, але й зроблено немало. Останнім часом ми зуміли знайти кошти на ремонт водопроводу в ліцеї «Антей», забезпечити технікою комп’ютерні класи в гімназії, ЗОШ №1, 3, 6, 8, 11 та 12. Також вдалося закупити спортивний інвентар для ДЮСШ №2 та форму юним миротворцям. До речі, комп’ютерами зуміли забезпечити не лише міські школи, але й два освітні заклади в Новій Ушиці. Для новоушичан знайшли кошти і на встановлення погруддя Великого Кобзаря Тараса Шевченка. Задоволений і тим, що зуміли допомогти Ярославу Сисину з друком чудового фотоальбому «Кам’янець-Подільський», який повинен популяризувати наше місто.

– Які плани на найближче майбутнє?

– Планів дуже багато. Я пам’ятаю про свої передвиборчі обіцянки та докладу всіх зусиль, аби їх виконати. Найближчим часом ми відкриємо новий спортивний майданчик європейського зразка на Руських фільварках. Він уже майже готовий, але необхідно дотриматися певних технічних вимог. Залишилось лише встановити лавочки й урни та постелити покриття. Для останнього необхідно, аби кілька днів температура в середньому становила +100С. Гадаю, що максимум на кінець квітня кам’янчани вже зможуть активно займатися спортом на новенькому спортивному майданчику.

Прес-служба

народного депутата України Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА.