Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
16 Травня 2014

АНАТОЛІЙ ГРИЦЕНКО: ПОЛІТИКАМ ПОТРІБНО ПЕРЕСТАТИ «ЗАГРАВАТИ» ІЗ ПУТІНИМ

Вибори – 2014

На Хмельниччину завітав кандидат у Президенти України Анатолій Гриценко. Політик зустрівся із подолянами, аби розповісти про ситуацію на сході України та про перспективу повернення Криму.

Анатолій ГриценкоУ Хмельницькому виборці зустріли Анатолія Гриценка з надією в очах. Хоч виступ політика у центрі міста відклали на декілька хвили через насичений графік, це не зіпсувало дружньої атмосфери спілкування. Послухати екс-міністра оборони та звернутися до нього зі своїми пропозиціями прийшли декілька сотень хмельничан.

Підприємців потрібно рятувати

Аби розповісти про ключові моменти своєї передвиборчої програми, Анатолій Гриценко завітав на хмельницький ринок. Йдучи алеями ринку, політик подивився на місцевий клімат і вислухав прогнози підприємців щодо перспективи розвитку малого та середнього бізнесу. Працівники ринку скаржилися на великі податки та зменшення покупців. Лідер «Громадянської позиції» озвучив своє бачення ситуації. В першу чергу, на думку політика, допомагати розвитку підприємців можна за рахунок зменшення податкового тиску, що сприятиме виходу бізнесу з тіні. Ще один крок у цьому напрямку – ліквідація податкової міліції.

– Потрібно позбутися тиску, який знищує малий і середній бізнес. Скасування податку на додану вартість у рази полегшить роботу підприємців. Хтось каже, що це дуже різке рішення, але моя пропозиція скасувати техогляд на приватний транспорт, яка здавалася неможливою, спрацювала. А це була та сама чиста корупція, – зазначив Анатолій Гриценко.

Також Анатолій Гриценко зауважив, що хоче переламати пенсійну систему, оскільки вважає її несправедливою. Зокрема, різниця між зарплатою і пенсією повинна бути не більше ніж у 10 разів.

– У Радянському Союзі існувало багато неприйнятних речей, але пенсійна система була насправді справедливою. Вона має залежати від трьох показників. І це реально зробити. Перший показник – пенсія повинна залежати чесно від доходу. Далі – отримувати більше мають ті, хто довше працював і мав особливі умови праці, – каже Анатолій Гриценко.

 Крим ми ще повернемо Ввечері Анатолій Гриценко пояснив виборцям, що вторгнення російських військ можна було зупинити ще на початку. Для цього, як він пояснив, керівництво держави повинно було провести антитерористичну операцію.  

– Нині при владі залишилася та команда, яка здала Крим. Як це назвати: службова бездіяльність, саботаж, державна зрада? Кінцевий вирок повинен винести суд. Втім я називаю це злочинною бездіяльністю та державною зрадою. За Крим повинні відповісти особисто Турчинов та силовики, які в той кризовий момент не приймали жодних рішень, не віддавали вчасно наказів. Крім них, мають відповідати й ті, хто, можливо, наказів не виконував, – пояснив подолянам Анатолій Гриценко.

Екс-міністр оборони запевняє, що Крим відвоювати не можна, однак рано чи пізно півострів знову стане українським.

– Хоч я – військова людина, але категорично проти, аби тепер розгортали воєнну операцію для повернення Криму. Це авантюра, катастрофа, «море» загиблих і жодного позитивного результату для країни, – запевняє політик. – Крим буде українським, але лише після Путіна. Спочатку потрібно припинити з ним «загравати» як західним політикам, так і нашим. Голова української держави, який потисне руку Путіну, – це зрадник українського народу та Майдану. З нашого боку переговорів з цією людиною бути не повинно.

Починати треба із себе Інформація про доходи та витрати Анатолія Гриценка – абсолютно прозора. Про себе та сім’ю він розповідає на своєму офіційному сайті. Політик не обіцяє тим, хто його підтримує, жодних посад чи ділянок, натомість пропонує спільними зусиллями врятувати державу від зовнішніх і внутрішніх загроз. 

– Треба бачити і фільтрувати всі кадрові призначення. Громадяни мусять знати, в яких будинках живуть судді, прокурори, податківці та й сам керівник держави. Президент, який сам дотримуватиметься стилю життя, що записаний у декларації, має повне моральне право вимагати того самого по всій вертикалі, – каже політик. – У мене немає жодного приватного бізнесу, компанії, я не маю жодного рахунку в іноземних банках. Саме тому мені легко вимагати того ж від усіх державних чиновників.

На думку політика, майбутній глава держави повинен бути професіоналом, патріотом і людиною з моральними принципами. Після півгодинного виступу Анатолій Гриценко ще стільки ж часу відповідав на запитання хмельничан, яких турбувала пенсійна реформа, люстрація, армія, економічні реформи. Зупинили містяни кандидата у Президенти України і тоді, коли той зійшов зі сцени. Лідер «Громадянської позиції» завершив свою агітацію роздачею автографів.

Владислав Гордієнко.