П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
13 Червня 2014

МИР, БЕЗПЕКА ТА ЄДНІСТЬ – КЛЮЧОВЕ ЗАВДАННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО7 червня Україна отримала нового Гаранта Конституції та територіальної цілісності держави. Привітати Петра Порошенка приїхали не лише українські політики, духовні авторитети та громадські діячі, але й лідери багатьох країн світу.

Будучи учасником такого високоповажного заходу, як інавгурація Президента України, відчув велику гордість за нашу державу та наш народ. Адже ми не лише спромоглися провести європейські, демократичні вибори, але й зуміли домогтися поваги всіх ключових розвинених країн світу.

З промови Петра Олексійовича чітко зрозуміло, що головним завданням сьогодення є мир, безпека та єдність нашої держави. Він наполегливо закликав усіх, хто незаконно взяв до рук зброю, скласти її. У відповідь гарантував амністію тим, хто не причетний до вбивств і фінансування тероризму. Справді, саме гарантія мирного діалогу повинна сприяти вирішенню конфлікту та стабілізації ситуації на сході. У нового Президента є розуміння того, що сильні боєздатні Збройні сили України і розвинений військово-промисловий комплекс є головною гарантією цілісності й безпеки Української держави. Лише професійні та патріотичні армія, флот, працівники Міністерства внутрішніх справ і спецслужб можуть забезпечити мир та порядок на території країни.

Цілком переконаний, що більшість співвітчизників підтримує ініціативи щодо децентралізації. Нехай, незважаючи на всю складність ситуації, Порошенку вистачить дипломатичного досвіду, аби забезпечити підписання нового міжнародного договору, який би замінив порушений Російською Федерацією Будапештський меморандум і забезпечив гарантію територіальної цілісності та безпеки України на міжнародно-правовому рівні.

Маю велику надію, що Президент зуміє повернути Україні Крим, знищити корупцію, збільшити кількість робочих місць, забезпечити чудові умови для розвитку бізнесу та гарантувати європейський вибір єдиній і неподільній Україні. Впевнений, Петру Порошенку вистачить сили якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори, аби досягти повного перезавантаження влади. Настав час припинити чвари і братовбивство!

Щиро вірю в те, що Україна відродиться, в ній настануть мир і спокій, процвітання і благополуччя для всіх громадян нашої героїчної держави! Слава Україні!

З повагою, народний депутат України Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО.