Четвер, 28 Березня 2024 р.
20 Червня 2014

НАША СПРАВА – ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ РІДНОГО МІСТА

Василь ГАВРИЛЮКМинулого року відбулися установчі збори міської організації політичної партії «Рідне місто», очільником якої обрано успішного підприємця, громадського діяча, депутата міської ради минулого скликання, голову Асоціації керівників підприємств малого та середнього бізнесу Кам’янця-Подільського Василя ГАВРИЛЮКА.

– Василю Васильовичу, з якою метою було створено «Рідне місто»?

– Не буду багато говорити про те, що наш Кам’янець, моє рідне місто, де я народився, навчався, де відбулося моє становлення як особистості, є одним з найкращих в Україні. Це аксіома. Як і те, що тут живуть прекрасні, щирі серцем, працьовиті, віддані своїй справі люди, справжні патріоти, які з року в рік його розвивають і розбудовують. Створивши «Рідне місто», ми поставили за мету згуртувати навколо нього кам’янчан різних вікових груп, соціальних верств незалежно від їхніх політичних поглядів задля активнішої участі в усіх міських суспільно-політичних процесах і забезпечення кваліфікованого та оперативного вирішення конкретних питань соціально-економічного та культурного розвитку міста.

– Що можете сказати конкретніше про програмні завдання організації?

– Насамперед маємо налагодити тісну співпрацю з депутатами всіх рівнів, керівниками підприємств і організацій, незалежно від їхньої форми власності, навчальних закладів, осередками політичних партій і громадських організацій щодо спільного розв’язання назрілих проблем. А саме: активно сприяти наповненню міського бюджету – основи-основ життєдіяльності міста, поліпшенню ситуації в сфері зайнятості населення, особливо молоді, адже нині лише в міському Центрі зайнятості на обліку перебувають понад 1400 молодих кам’янчан. Питання можна вирішити за рахунок створення нових робочих місць. Для цього треба відкривати нові та розширювати старі виробництва, активніше залучати як вітчизняних, так і зарубіжних інвесторів, розвивати малий і середній бізнес.

Україна невдовзі підпише всі необхідні документи з ЄС, бачимо, що новообраний Президент Петро Порошенко все для цього робить. Його програму наша організація всебічно підтримує, отож, варто і на місцевому рівні посилено розвивати партнерські відносини, взаємовигідні зв’язки з містами країн Євросоюзу.

Звичайно ж, не можемо залишитися осторонь від вирішення міських комунальних проблем, тому й братимемо посильну участь у всіх заходах, пов’язаних зі створенням комфортних умов проживання для кам’янчан. Проблемним залишається питання збереження історичних пам’яток культури та архітектури. Ми бачимо, в якому вони нині стані, але з державної скарбниці виділяється дуже мало коштів на їхню відбудову і реставрацію. Цікаво, що ж ми залишимо в спадок нащадкам із того, що дісталося нам? Хочу зазначити, що члени «Рідного міста» спільно з професорсько-викладацьким складом і студентами історичного факультету нашого національного університету, деканом якого є кандидат історичних наук Володимир ДУБІНСЬКИЙ, долучилися до відбудови Казанського собору, розташованого на території цього факультету.

– Якщо вже зайшла мова про студентів, чи є у Ваших планах залучення цієї верстви населення до творення майбутнього рідного міста?

– Звичайно, ми маємо сприяти створенню всіх умов, аби студенти і молодь взагалі змогли реалізувати своє право на всебічний і повноцінний розвиток. До речі, цього року наша організація активно долучилася до проведення міського літературного конкурсу серед студентської та учнівської молоді, стала одним із меценатів видання літературного альманаху «Фенікс». У наших планах – залучення студентів К-ПНУ, насамперед майбутніх соціологів і політологів, до проведення моніторингу перебігу суспільно-політичного прогресу в Кам’янці, вивчення громадської думки кам’янчан з проблемних питань життєдіяльності міста тощо. Сьогодні також працюємо над створенням власного інтернет-сайту.

– Василю Васильовичу, чи плануєте під час наступної виборчої кампанії висувати членів організації до міської ради?

– Звичайно, і не тільки до міської, адже більшість «рідно-містян» гідні представляти інтереси кам’янчан як на рівні міської, так і обласної та Верховної рад.

– Хто може стати членом міської організації «Рідне місто»?

– Ми відкриті для всіх кам’янчан, які визнають наш статут і погоджуються виконувати його вимоги, хто зацікавлений у розвитку та розбудові рідного міста, творенні його майбутнього.

– І останнє запитання: за якою адресою розташована організація, яку Ви очолюєте?

– Наш офіс розміщений на Нігинському шосе, 41/2, біля супермаркету «Сільпо».

Влад СВІТЛЕНКО.