Четвер, 18 Квітня 2024 р.
18 Липня 2014

МЕЛЬНИЧЕНКО ВІЗЬМЕ ПІД КОНТРОЛЬ ВОДОСТОКИ

Минулими вихідними і весь тиждень Кам’янець-Подільський непокоїли сильні зливи. Їхнім результатом стало виникнення в прямому значенні слова «річок» на дорогах. Під час дощів на певних відрізках вулиць міста було паралізовано пішохідний і транспортний рухи. Відчутно постраждала територія поблизу Центрального ринку. В чому полягає проблема та які шляхи її вирішення, розповів народний депутат України від нашого округу Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО:

– Я глибоко схвильований ситуацією, яка склалася. В управлінні житлово-комунального господарства мені повідомили, що водостоки не забиті й нормально функціонують. Проблема в іншому – призначені для відтоку води труби діаметром 1 метр не справляються з такою кількістю опадів, яка випадала останнім часом. Норма опадів для нашого регіону складає 27 мм на 10 днів другої декади липня, тоді як випало 36 мм у суботу й 26 мм у вівторок. Та переконаний, що таке не повинно повторюватись.

У представників міської влади також є розуміння того, що питання водостоків є досить гострим. Комунальники вважають, що ідеальним варіантом стала б реконструкція, під час якої старі труби на відрізку вулиці Князів Коріатовичів, від проспекту Грушевського до вул.Гастелло, замінили б на нові діаметром 2 метри. Але для цього необхідно віднайти великі кошти, яких за нинішньої ситуації в державі обмаль.

Сьогодні місцева влада напрацьовує й інші варіанти. Приїду до Кам’янця-Подільського і обов’язково проведу зустрічі щодо подолання цієї проблеми із міським головою та комунальниками міста. Крім того, проситиму представників управління житлово-комунального господарства провести прес-конференцію та розповісти громадськості про можливі варіанти її вирішення. Я звернувся до голови райспоживспілки та директора Центрального ринку з проханням створити комісію та визначити, хто із підприємців ринку постраждав найбільше, й просив, аби їм надали допомогу, зменшили або ж не брали орендної плати. По приїзду до Кам’янця-Подільського я також зустрінуся із цими людьми та спробую віднайти для них матеріальну допомогу.

Розумію, що ситуація досить складна, але обіцяю взяти на особистий контроль облаштування водостоків на дорогах. Докладу максимум зусиль, щоб такі зливи якомога менше заважали нормальній життєдіяльності Кам’янця-Подільського.

Євген КАСАП.