П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Серпня 2014

СВОБОДІВЦІ ЗВІТУВАЛИ НА ВСІХ РІВНЯХ

Іван Гончар, Юрій Яриновський, Михайло Посітко, Володимир БарановськийОдним із основних гасел Революції гідності була публічність, прозорість і відкритість влади при спілкуванні з громадою, чого не було при попередньому режимі. ВО «Свобода» поставила собі за мету відкинути негативні традиції в політичній культурі України і досягти справжньої підзвітності посадовців і депутатів громаді. Бо саме український народ має бути господарем на Своїй, Богом даній землі.

З цією метою 7 серпня відбувся публічний звіт голови Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Володимира БАРАНОВСЬКОГО про 100 днів роботи на посаді та звіт депутатів Кам’янець-Подільської міської ради за період з їхнього обрання 2010 р.

Захід, що розпочався о 18.00 в приміщенні районного Будинку культури «Розмай», відкрив голова Кам’янець-Подільської міської організації ВО «Свобода» Михайло ПОСІТКО. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих за незалежність України, зокрема уродженця села Ходорівці капітана ЗСУ Романа НАГЛЮКА.

Першими звітували депутати фракції ВО «Свобода» в Кам’янець-Подільській міськраді Юрій ЯРИНОВСЬКИЙ і Віктор ПРИТУЛЯК. Виходячи з того, що серед 50 депутатів лише двоє свободівців, і це не дає можливості суттєво впливати на діяльність міськради, головним змістом їхньої депутатської діяльності було постійне опонування міській владі, яка контролювалася й контролюється колишніми регіоналами, займалась розкраданням бюджету, громадського майна, земельних ділянок тощо. Крім того, депутати-націоналісти постійно допомагали розв’язувати проблеми громадян, які зі скаргами зверталися до них.

Також доповідав голова Кам’янець-Подільської РДА Володимир Барановський. Йому теж доводиться працювати в нелегких умовах. Через відсутність закону про люстрацію неможливо здійснити оновлення кадрового складу чиновників. Гостро бракує фінансування, через що немає можливості здійснювати ремонт доріг. І все-таки на чолі району свободівцю вдалося досягти певних успіхів, а саме: виконати бюджет, призначити нового керівника ДП «Нігинський кар’єр», котре за попередньої влади погрузло в боргах на суму 15 млн.грн. Досягнуто зрушень у питанні розрахунків молокозаготівельників за здане селянами молоко. Голова РДА постійно відвідує села району та розглядає скарги громадян. Гострою проблемою району залишаються екологічні наслідки виробничої діяльності ПАТ «Авіс» у с.Гуменці, керівництво якого не бажає йти назустріч районній владі у їх вирішенні. Проте Володимир Євгенович вважає, що всі проблеми з часом можна розв’язати, якщо чесно працювати.

Заключним на зустрічі з громадою був виступ голови Хмельницької обласної ради свободівця Івана ГОНЧАРА. Найбільшим успіхом голова облради вважає досягнення відкритості діяльності керівництва облради для громадян області. Також вдалося повернути низку об’єктів, котрі роздерибанили за попередньої влади. Знайдено можливість виділити 2 млн.грн. для допомоги військовим, при тому, що бюджетні видатки області було скорочено на 100 млн.грн. Перебороти всі труднощі Іван Гончар вважає за можливе лише за умови об’єднання влади та громади області для їхнього подолання.

Після кожного виступу присутнім надавалась можливість поставити запитання свободівським депутатам і посадовцям. Націоналісти відповідали на всі запитання, зокрема й на ті, що мали незручний, а то й відверто провокаційний характер. Людям, котрі мають проблеми, розв’язання яких у компетенції свободівських посадовців, запропоновано звертатися в приймальні РДА, депутатів міської та обласної рад. Зустріч завершилася виконанням національного славня всіма присутніми.

Підбиваючи проміжні підсумки діяльності свободівців на депутатських і чиновницьких посадах, можна зазначити, що націоналістам вдалося показати нову якість роботи влади, яка може й повинна бути підконтрольною і підзвітною громадянам. Сподіваємося, що інші політичні партії будуть дотримуватися таких самих принципів.

Прес-служба міської організації ВО «Свобода».