Субота, 27 Квітня 2024 р.
12 Вересня 2014

ОКРУЖКОМ ВІДОМИЙ, А КАНДИДАТИ – ПОКИ НІ

Вибори – 2014

28 серпня в Україні стартував виборчий процес. Згідно із Законом «Про вибори народних депутатів України», до 5 вересня було сформовано окружні виборчі комісії.

Анатолій ЯковецьДо складу ОВК по 193-му територіальному виборчому округу, до якого входять місто Кам’янець-Подільський, Кам’янець-Подільський і Новоушицький райони, увійшли Юрій Бабчинський (Партія Пенсіонерів України), Ніна Басиста (ВО «Свобода»), Раїса Гончарова (Комуністична партія України), Тетяна Данчук (ВО «Громада»), Ганна Дацик («Рідна Вітчизна»), Ганна Кузьменко-Мошак («УДАР»), Олена Мазур («Нова політика»), Олег Рачковський («СОБОР»), Олена Рибщун («Україна майбутнього»), Ганна Ряба (ВО «Батьківщина»), Лілія Стахурська («Зелена планета»), Лариса Ткачук (ВО «Батьківщина»), Валентина Чечетова («УДАР»), Руслан Ярема (Ліберальна партія України).

Очолив ОВК Анатолій ЯКОВЕЦЬ. Анатолій Вікторович представляє ВО «Свобода». Заступником голови окружної виборчої комісії став Володимир КОНДРУШЕНКО (Партія Зелених України). Секретарем спочатку обрали Юрія РУЖИЦЬКОГО (Соціалістична партія України), втім уже на одному з перших засідань ОВК його замінили на В’ячеслава ЛОЗІНСЬКОГО (Партія регіонів).

Про початок роботи ОВК розповів Анатолій Яковець:

– На сьогодні нормальна робота комісії заблокована, – каже Анатолій Вікторович. – Фактично в нас повторюється ситуація 2012-го року. Ми досі не маємо головного бухгалтера, технічних працівників. Працювати надзвичайно важко, адже в складі комісії є команда, яка працює на зрив виборчого процесу. Тому я буду клопотати до ЦВК про розпуск цього складу окружної комісії, адже вважаю, що в нинішній ситуації блокування її роботи – це злочин.

Виборчий процес прямує своїм шляхом, а ось кандидати по нашому округу поки що шляху до Центрвиборчкому не подолали. За станом на 16.00 11 вересня, жодної людини, яка планує поборотися за серця виборців 193-го округу, в ЦВК не зареєстровано. На Хмельниччині взагалі з цим поки що негусто. В області наразі три кандидати офіційно підтвердили свої наміри балотуватися до Верховної Ради – це діючий нардеп Сергій ЛАБАЗЮК, колишній голова обласної ради (2010-2014 роки) Микола ДЕРИКОТ і хмельничанин Юрій КРУТЕНЧУК.

Нагадаємо, що висування кандидатів у народні депутати України політичними партіями триватиме до 15 вересня. Кандидати, які вирішили піти шляхом самовисування, зможуть це зробити до 25 вересня.