П'ятница, 29 Березня 2024 р.
20 Листопада 2020

КАМ’ЯНЧАНИ ОБРАЛИ МИХАЙЛА ПОСІТКА

15 листопада в другому турі виборів кам’янчани обрали голову Кам’янець-Подільської міської об’єднаної територіальної громади. В голосуванні взяли участь 26 786 виборців.

Михайло ПосіткоВідповідно до протоколу міської ТВК від 16 листопада 2020 р., із двох кандидатів, які змагалися за посаду міського очільника, більшу кількість голосів набрав кандидат від ВО «Свобода» Михайло ПОСІТКО (15 тис. 404 голоси, або 58,33%). Самовисуванець Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО отримав 11 тис. 001 голос.
За даними, оприлюдненими на сайті ЦВК, явка виборців склала 34,29%, що є найбільшою серед 5 міст в Україні, де 15 листопада проводився 2 тур виборів.
– Перша сесія новообраних міського голови і депутатів міської ради призначається на засіданні територіальної виборчої комісії після того, як усі депутати напишуть заяву на реєстрацію. Як відомо, дехто з них пройшов у кілька рад і повинен визначитися, – прокоментував «Подолянину» голова міської ТВК Сергій ТРАСІУХ. – Хоча, за законом, депутати мають 20 днів після офіційного оприлюднення результатів виборів для подання заяви, я думаю, що так довго це тривати не буде, і вже завтра-післязавтра ми отримаємо необхідні заяви, обробимо їх і на відповідному засіданні ТВК визначимо дату першого засідання сесії Кам’янець-Подільської міської ради восьмого скликання.
Тим часом переможець виборів Михайло Посітко записав відеозвернення до кам’янчан, де повідомив про місце складання присяги:
– За законом, мої повноваження як міського голови розпочнуться з моменту прийняття присяги на сесії міської ради. Розуміючи ступінь відповідальності та вашої довіри, я ухвалив рішення присягати на вірність ідеям служіння громаді перед кам’янчанами на символічному для нас місці – майдані Відродження, біля пам’ятного знаку Героям Небесної сотні та загиблим воїнам, – зазначив Михайло Володимирович.

Ольга МІРКОТАН.


ДЛЯ ДОВІДКИ

Михайло Посітко народився 21 листопада 1985 р. в Кам’янці-Подільському. Батько Володимир Григорович тривалий час працював будівельником. Матір Галина Вік­торівна – вихователькою дитсадка. З кінця 90-х років батьки працювали як приватні підприємці.
Закінчив ЗОШ №16. У 2002-2007 роках навчався у Президентському університеті Міжрегіональної академії управління персоналом (м.Київ) за спеціальністю «Правознавство». Здобув кваліфікацію магістра з правознавства.
Із 2007 р. – юрист у ТОВ «Інститут державних закупівель». У 2008-2011 рр. був фізичною особою-підприємцем, протягом 2011-2016 рр. працював у АТ «УкрСиббанк» фінансовим консультантом, юристом у комунальному підприємстві «Тепло», юрисконсультом у ТОВ «Артемакс-ХХІ» та ТДВ «Адамс».
Із квітня 2016 по 30 грудня 2016 р. – юрисконсульт ПАТ «Гіп­совик».
У 2012-2014 роках – помічник-консультант народно­го депутата України від ВО «Свобода» Олександра Мирного.
Із 2017 року працює на посаді керівника Кам’янець-Подільської міської організації ВО «Свобода».
2015 року вперше балотувався на посаду Кам’янець-Подільського міського голови, посівши за резуль­татами друге місце після Михайла Сімашкевича. Цього ж року обраний депутатом Кам’янець-Подільської місь­-кої ради від ВО «Свобода», де очолив однойменну фракцію. 2019 року на позачергових парламентських виборах балотувався до Верховної Ради України від ВО «Свобода» у 193 окрузі. Посів третє місце після Ігоря Марчука
і Володимира Мельниченка.

Одружений. Разом із дружиною Іриною Посітко – війсь­ковослужбовицею – виховують двох донечок
– Богдану (2010 р.н.) та Софію (2015 р.н.).

Від початку російсько-української війни на Донбасі й донині займається волонтерською діяльністю. 2015 року нагороджений орденом «За жертовність і любов до Украї­ни» від Святійшого Патріарха всієї Руси-України Філарета. Головний координатор проєкту соціальної взаємодопомоги «Можемо-Поможемо».