Середа, 24 Квітня 2024 р.
28 Червня 2019

ДІТЕЙ – ПІД ЗАХИСТ

Днями до міськвідділу поліції надійшло повідомлення про зникнення 9-річного хлопчика. Як з’ясували працівники ювенальної превенції, дитина приїхала до бабусі з Києва, а рідна тітка, не повідомивши останню, забрала його на гостину до Львова.

За допомогою львівських колег поліцейські розшукали хлопчика і повернули бабусі. Згодом приїхала його матір і забрала дитину додому.
Добре, що цього разу історія завершилася хепі-ендом, бо останнім часом з усієї України надходять жахливі повідомлення про убивства і згвалтування дітей. Статистика, нещодавно оприлюднена головним поліціянтом країни Сергієм Князєвим шокує: від початку року вбито понад пів сотні неповнолітніх. Тому поліція просить народних депутатів розглянути законопроєкт, який має захистити дітей від насилля і посилити покарання злочинців. У тексті йдеться про необхідність створити реєстр осіб, котрі вчинили злочини проти неповнолітніх, посилити покарання і запровадити добровільну хімічну кастрацію. Вже два роки до цього документа в обранців не доходять руки.
Наразі петицію на сайті Верховної Ради вже підтримали понад 28 тисяч українців. Останнє слово – за нардепами.