П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

КРИМІНАЛ

08.07.2019 – 12.07.2019

ЗАЛИШИЛИ БЕЗ СВЯТА

У рамках операції «Мак-2019» в с.Устя дільничі офіцери поліції виявили у господарстві 68-річної пенсіонерки 235 кущів маку. Усі нарковмісні рослини поліцейські вилучили і направили на експертизу. Жінка пояснила, що вирощувала мак на свята. За цим фактом відомості внесено до ЄРДР за ч.1 ст.310 (сівба або вирощування снотворного маку чи конопель) ККУ.

КАЙНА ПРИВЕЛА ДО ЗЛОЧИНЦЯ

У ці вихідні до Кам’янець-Подільського відді­лення поліції надійшло повідомлення від жителя с.Острівчани про те, що невідомий, зірвавши навісний замок, проник до його будинку, звідки викрав електроінструменти. На місце виїхала слідчо-оперативна група та кінолог Костянтин Чемерис разом із вівчаркою Кайною. Собака одразу взяла слід і привела до господарства 30-річного місцевого жителя, який раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, грабежі та нанесення тілесних ушкоджень.
Чоловік зізнався у скоєному і розповів, що заховав викрадені речі в сусідньому нежитловому господарстві. Там поліцейські їх і знайшли. Наразі правоохоронці перевіряють зловмисника на причетність до аналогічних злочинів.
За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 ККУ, санкція якої передбачає від 3 до 6 років позбавлення волі.

УПІЙМАЛИ ГРАБІЖНИКА

Недавно на Хмельницькому шосе, поблизу кафе-бару «Бастіон», раніше судимий 30-річний кам’янчанин пограбував чоловіка. Він ударив потерпілого по обличчю і відібрав мобільний телефон та 4 тис. грн.
Наразі злочинця затримано, йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 ККУ (грабіж), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці.

ЗНАЙШЛИ МАЛОЛІТНЮ ПРОПАЖУ

5 липня до Кам’янець-Подільського відділення поліції звернулася 40-річна жителька одного з сіл району із заявою про зникнення її 14-річного сина. Зі слів жінки, хлопець пішов із дому ще 30 червня. До цього він уже декілька разів тікав із дому, але на день-два. Коли ж утікач не з’явився на 5-й день, жінка звернулася по допомогу до поліції.
Оскільки село прилягає до райцентру, працівники поліції не помилилися, коли почали шукати в місті, й уже за годину знайшли хлопця в компанії старших молодиків. Оскільки в підлітка була температура, його госпіталізували до лікарні.
Найближчим часом сім’ю перевірить служба у справах дітей, щоб з’ясувати, чому хлопець систематично залишає домівку, і як цю ситуацію можна виправити.

 

За матеріалами прес-служби ГУ Нацполіції Хмельницької області.