Четвер, 28 Березня 2024 р.

КРИМІНАЛ

15.07.2019 – 19.07.2019

СПРОБА ВИКРАДЕННЯ ЧИ ДОБРИЙ НАМІР?

Оприлюднена цього тижня на сторінці Жванецької ОТГ у фейс­буку інформація про спробу викрадення малолітньої дитини змусила батьків занервувати, а поліцію – піти на розслідування і зустрітися із місцевими журналістами.
«У с.Цвіклівці Перші двоє невідомих намагалися викрасти дівчинку, яка гралася зі своїм братиком на вулиці. Викрадачам вдалося вмовити дитину сісти до авто і навіть від’їхати від місця події. Злов­мисники не орієнтувалися в місцевості та заїхали в тупик. Весь цей час братик біг за машиною та несамовито кричав, тому крадії злякались і випустили дитину. Викрадачів було двоє – худорлявий чоловік та жінка повної статури, які пересувалися на авто темно-червоного кольору марки ВАЗ-2102», – йшлося у повідомленні Жванецької ОТГ, яке згодом було видалено зі сторінки.
Аби перевірити оприлюднену інформацію, до села поїхали представники районного відділення поліції.
– Сталося це ще 6 липня, близько восьмої вечора, – розповів під час брифінгу із журналістами начальник районного відділення поліції Андрій ДУРАНКОВ. – Діти бавилися поблизу в’їзду в село, там проїжджали чимало машин. Одна зупинилася, аби запитати, де можна з’їхати до річки Дністер. У цей час учениця 3 класу пішла польовою дорогою, аби забрати худобу з пасовиська. Автомобіль поїхав за нею, зупинився і підвіз її до місця. Дитина вийшла і пішла по корівку. Авто розвернулося, бо справді заїхало в глухий кут. Повертаючись у село, водій зупинився біля схвильованої бабусі дівчинки і сказав, що нічого протиправного не мав наміру вчиняти, лише підвіз дитину. В машині перебували чоловік і жінка років 30.
У територіальній громаді нам пояснили, що про випадок дізналися від жителів села і зробили публікацію, аби застерегти батьків.
Одразу хочу заспокоїти жителів Кам’янеччини, що жодного звернення до поліції щодо спроби викрадення дітей не надходило.

ПРИЇХАВ ІЗ ГРАНАТОЮ

15 липня до міськвідділу поліції зателефонував кам’янчанин і розповів, що на автовокзалі перебуває чоловік у військовій формі та має при собі предмет, схожий на гранату.
Поліцейські встановили особу підозрілого – це 37-річний житель Тернопільщини, який був напідпитку. При огляді у внутрішній кишені військового бушлата поліцейські виявили предмет, зовні схожий на гранату та підривник типу «УЗРГМ». У рюкзаку натрапили на 31 предмет, схожий на набої, та речовину в зім’ятому стані, схожу на пластид. Усе вилучено та направлено на дослідження. Правоохоронці встановлюють, звідки у затриманого небезпечні предмети.