Субота, 27 Квітня 2024 р.

ЗБОЧЕНЕЦЬ ВІДПОВІСТЬ ЗА РОЗПУСТУ

Підозрюваного в педофілії чоловіка, який розбещував неповнолітню кам’янчанку і переховувався за кордоном, «Інтерпол» повернув до України.

Як повідомляє прес-служба ГУ Нац­поліції Хмельницької області, у вересні 2016 р. слідчі Кам’янець-Подільського відділу поліції оголосили підозру 67-річному мешканцю Хмельницького, який упродовж тривалого часу вчиняв роз­пусні дії щодо 11-річної дівчинки з незаможної родини. Відчувши реальну загрозу опинитися за гратами, підозрюваний утік від органів досудового розслідування і майже 3 роки переховувався за кордоном.
Сектор поліцейського співробітництва ГУ Нацполіції у Хмельницькій області за допомогою «Інтерпола» оголосив втікача в міжнародний розшук. Наприкінці 2018 р. його затримали на території Російської Федерації й лише 10 липня цього року вдалося про­вести процедуру екстрадиційного арешту.
Наразі працівники відділу по боротьбі з торгівлею людьми та конвойної служби ГУ НП у Хмельницькій області доставили підозрюваного до Хмельницького.
Нагадаємо, що 11 липня під час позачергового засідання Верховної Ради нардепи підтримали законопроєкт, який передбачає примусову хімічну кастрацію особам, які вчинили сек­суальне насилля над неповнолітніми дітьми, довічний адміністративний на­гляд за ними і створення відкритого реєстру таких злочинців. Аби документ запрацював, його має підписати президент України.