Четвер, 28 Березня 2024 р.
29 Липня 2019

КУКУРУДЗЯНИЙ ГОРІВ І ВИБУХАВ

Потужний вибух у районі Черемушків і виття сирен пожежних машин налякали кам’янчан ввечері 27 липня. Одні хвилювалися, що в нашому місті почалися бойові дії, інші, дізнавшись, що горить приміщення колишнього «Комбінату хлібопродуктів», почали розпускати чутки, що там підірвалися цистерни з пальним, і навіть є жертви…

Але, як запевнив нас начальник управління з питань НС та ЦЗН Юрій КРИЛОВ, пожежу швидко загасили, на щастя, обійшлося без жертв. А вибух стався через те, що підірвався балон із газом. Імовірно, спочатку загорілося приміщення, в якому були дерев’яні піддони, а згодом від високих температур вибухнув і балон, який розташовувався неподалік. Що ж спровокувало пожежу, наразі з’ясовує поліція.
Ці слова підтверджує і офіційне повідомлення рятувальників.
«27 липня, о 21.37, на пункт зв’язку Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу приватної нежитлової будівлі на вул.Данила Галицького в місті Кам’янці-Подільському. Негайно до місця виклику було направлено рятувальників 5 Державної пожежно-рятувальної частини. На момент прибуття підрозділу ДСНС горіло приміщення з дерев’яними піддонами на площі 20 кв.м. Завдяки оперативним та професійним діям надзвичайників, полум’я вдалося приборкати та не допустити знищення будівлі вогнем. Травмованих і загиблих на місці події не було».
Нагадаємо, що це вже не перша пожежа за попередні декілька років на цьому ласому шматку території практично у центрі міста: горіла покрівля будівлі складського приміщення в листопаді 2016 р., в січні 2017 р. зайнявся автомобіль і два приміщення.
Щоразу в офіційних повідомленнях вказується ймовірна причина пожежі – підпал. А одного разу навіть впіймали палія. Втім, як бачимо, пожежі від цього не припинилися.