Четвер, 28 Березня 2024 р.
2 Серпня 2019

ІЗ КОРДОНУ – ДО МУЗЕЮ

Закарпатські митники передали до музею в Кам’янець-Подільський культурні цінності.

30 липня за участі в.о. начальника Закарпатської митниці ДФС Василя Поїзда передано до Кам’янець-Подільського державного історичного музею-­заповідника старовинні предмети, зокрема, натільний хрест і скрипку.
Культурні цінності передано згідно з наказом Міністерства культури України від 28 травня 2019 р. «Про передачу вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, для постійного зберігання в державну частину музейного, бібліотечного та архівного фондів».
Натільний хрест із мідного сплаву, виготовлений у Росії у XVIII-XIX ст., із ланцюжком, імовірно, виготовленим у ХХ ст., вилучено 28 червня 2015 року в зоні митного контролю пункту пропуску «Дякове». Незаконно переміщувала культурну цінність громадянка Російської Федерації.
Скрипку, як встановила експертиза, виготовлену в Чехії невідомим майст­ром у 1920-30-х роках, виявлено 8 вересня 2017 р. на ділянці «Виїзд» митного посту «Ужгород». Вивозив старовинний музичний інструмент громадянин України, який прямував у приватних справах до Чеської Республіки.

Прес-служба ДФС у Закарпатськiй областi.