Четвер, 25 Квітня 2024 р.
9 Серпня 2019

ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ НЕЗАЛЕЖНОЇ РОБОТИ

На Хмельниччині військовослужбовці військової частини 3053 Національної гвардії України та спеціальної патрульної роти, що дислокується в Кам’янці-Подільському, які раніше патрулювали вулиці спільно із працівниками поліції, відтепер нестимуть службу самостійно. Залучатимуть військовослужбовців до патрулювання найбільш криміногенних мікрорайонів міста. Нацгвардійці нестимуть службу зі штатною зброєю, у повному екіпіруванні та з планшетами, підключеними до інформаційного порталу Національної поліції. Це дасть змогу відслідковувати оперативну ситуацію в режимі он-лайн. Загалом до патрулювання нашого міс­та залучатимуть 16 нацгвардійців.

7 липня керівництво міськвідділу поліції та військової частини 3053 обговорило співпрацю щодо забезпечення охорони громадської безпеки, оперативного реагування на повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події, недопущення дестабілізації оперативної обстановки (на фото).
Нагадаємо, що, відповідно до п.1 ч.1 ст.13 Закону України «Про Національну гвардію України», військовослужбовці Нацгвардії України під час залучення до виконання завдань з охорони громадського порядку мають право здійснювати превентивні та поліцейські заходи примусу відповідно до Закону України «Про Національну поліцію».
Не встигли нацгвардійці вийти на самостійне патрулювання, як в офіційній хроніці з’явилися результати їхньої роботи. У повідомленні йдеться про вилучення близько 800 г наркотичної речовини в 16-літнього кам’янчанина:
«Патрулюючи пізнім недільним вечором вулиці Кам’янця-Подільського, капітан Максим Собчук разом із патрульними екіпажу – старшим прапорщиком Русланом Мельником, старшим солдатом Олегом Гранчаком та прапорщиком Андрієм Проданом – помітили громадянина, який розпивав алкогольні напої. Підійшовши до юнака та зробивши йому зауваження, патрульні поцікавилися, чи має той при собі заборонені предмети. На це громадянин відповів ствердно, що має ранець із наркотичною речовиною, а саме – канабісом.
На місце події було викликано екіпаж пат­рульної поліції та матір затриманого, оскільки хлопець є неповнолітнім.
Під час огляду в присутності матері в затриманого справді виявлено ранець із вмістом ре­човини рослинного походження зеленого кольору, вага якої становила близько 800 г.
Неповнолітнього разом із матір’ю передали до відділу поліції для вчинення подальших пра­вових дій».

За матеріалами прес-служби ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.