П'ятница, 29 Березня 2024 р.
16 Серпня 2019

ПОБИВ ПЕРЕВІЗНИКА – ОТРИМАВ ШТРАФ

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд 6 серпня виніс вирок водію автомобіля, звинуваченому в нанесенні легких тілесних ушкоджень водію маршрутки.

Як ідеться у вироку суду, 26 трав­ня на проїжджій частині зупинки громадського транспорту на пр.Гру­шевського, що неподалік від цент­рального входу на ринок, звинувачений ударив кулаком водія автобуса «Рута» в ділянку лівого ока, чим спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, синяка в ділянці спинки носа з розповсюдженням на повіку лівого ока, крововиливу під кон’юктивою лівого ока, які за ступенем тяжкості відносяться до легких тілесних ушкоджень.
Під час судового засідання обвинувачений повністю визнав себе винним і розповів, що в день інциденту керував власним транспортним засобом, перед світлофором неподалік від центрального входу на ринок потерпілий, керуючи маршрутним автобусом, «підрізав» його автомобіль, пошкодив ліве переднє крило, не зупинився і поїхав далі. На зупинці громадського транспорту він наздогнав потерпілого і висловив йому претензії щодо пошкодженого автомобіля, на що потерпілий почав його нецензурно ображати, погрожувати фізичною роз­правою, не стримав емоцій і вдарив перевізника кулаком в обличчя. Розуміє, що вчинив неправильно, у скоєному розкаюється, матеріальні збитки потерпілому відшкодував, просить суворо не карати.
У результаті суд обрав обви­нуваченому покарання в межах санкції ч.2 ст.125 КК України у вигляді штрафу. Щодо відшкодування моральних збитків – замість 10 тис. грн, які хотів би отримати потерпілий, зменшив суму до однієї тисячі.

За матеріалами Єдиного державного реєстру судових рішень.