Субота, 27 Квітня 2024 р.
6 Вересня 2019

ПОЛІЦІЯ У СМАРТФОНІ

Відтепер поліцію на Хмельниччині можна викликати за допомогою мобільного додатка My Pol. Достатньо завантажити його на смартфон (безкоштовно) і, в разі загрози, натиснути кнопку «SOS». Крім того, громадяни зможуть додавати до повідомлень фото з місця події, які миттєво потраплятимуть на розгляд правоохоронців.

– Ви безкоштовно завантажуєте додаток собі на смартфон. Далі реєструєтесь – вводите ім’я, прізвище та по батькові, номер мобільного телефону і електронну адресу, – розповідає заступник керівника проєкту «My Pol» Ми­кита Стецюк. – І коли ви потрапляєте в якусь надзвичайну ситуацію або стаєте свідком правопорушення, достатньо натиснути кнопку «SOS» на смартфоні. Повідомлення обминає операторів лінії «102» і одразу потрапляє до диспетчера, який безпосередньо направляє наряди поліції. Тобто, вам не потрібно буде розповідати, де ви і хто ви, бо додаток автоматично підтягує ваші дані та геолокацію. Якщо вас кудись переміщують, додаток ще протягом 10 хвилин відстежуватиме місце вашого перебування.
Також користувачі додатка зможуть отри­мувати найсвіжіші новини від поліції, повідомлення про перекриття руху, розшук людей, адреси та телефони відділків поліції тощо. У свою чергу громадяни матимуть можливість не тільки повідомляти про правопорушення, а й підвантажувати фотоматеріали.
Поліція застерігає користувачів додатка: якщо двічі ввести неправдиву інформацію, додаток вас заблокує.
До речі, Хмельниччина стала 12 областю, де він впроваджується. До кінця року «My Pol» покриє всю країну.

Прес-служба ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.