П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
6 Вересня 2019

ЙОГО ПЛАНАМ ЗАВАДИВ УБИВЦЯ

Минулого тижня місто сколихнула страшна звістка про вбивство чоловіка на вул.При­вокзальній, навпроти залізничного вокзалу. Поліція одразу ж затримала злочинця. За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 ККУ, санкція якої передбачає до 15 років позбавлення волі.

– Суд обрав підозрюваному у вбивстві, 30-річному кам’янчанину, запобіжний захід – тримання під вартою терміном на 60 діб, – коментує оперуповноважена сектора кримінальної поліції міськвідділу поліції Олеся НЕЧАЙ. – Затриманий не зміг конкретно пояснити слідству, чому він так вчинив. На момент скоєння правопорушення він перебував у стані алкогольного сп’яніння.
Маємо і висновки судмедекспертизи, відповідно до яких 42-річний чоловік помер від ударів у голову. У ході слідства поліція з’ясувала, що убитий має посвідчення учасника бойових дій і з 2016 року виконував завдання на сході Украї­ни. Цього року в нього закінчився контракт зі Збройними силами України, і він повернувся до рідних.
Побратими по службі, рідні та друзі вбитого Олександра Дворжанського ніяк не можуть оговтатися від горя. Рідні розповіли, що 15 березня 2016 року він уклав контракт і служив у складі 10 окремої гірськоштурмової бригади на посаді командира відділення зенітного артилерійського взводу. Мав військове звання – молодший сержант. Неодноразово виконував завдання в зоні проведення бойових дій, за що його нагоро­джували грамотами, подяками та державними відзнаками. Зокрема, має відзнаку Президента «За участь в АТО» та нагрудний знак «Учасник АТО». 15 березня 2019 р. в нього завершився контракт, і він повернувся до­дому, аби зміцнити здоров’я, пройти реабілітацію, нарешті обійняти двох синів і дружину.
У жовтні планував знову повернутися у військовий стрій. Однак не судилося – його плани зруйнував злочинець, котрий кількома ударами відібрав життя.
– Побратими, щойно дізналися, яка біда спіткала нашу родину, одразу ж приїхали, аби віддати шану чоловіку і провести його в останню путь, – розповідає згорьована дружина Галина. – Військові, з якими служив мій Сашко, розповіли, що він неодноразово допомагав пораненим хлопцям, виносив їх на руках із поля бою.
Чоловік так радів, що наш молодший син вступив до столичного Національного транспортного університету. Напередодні трагедії посадив його на потяг до столиці, а наступного вечора Саші не стало…
Нагадаємо, що страшна трагедія сталася ввечері 28 серпня. Потерпілий із товаришами відпочивали поблизу магазину на вул.Привокзальній. До них підійшов незнайомець. Словесний конфлікт переріс у бійку із фатальним наслідком. Перебіг подій зафіксували також камери спостереження.