Субота, 27 Квітня 2024 р.
20 Вересня 2019

ВІД ФСБ ПІШЛА ДО СБУ

Контррозвідка СБУ викрила спробу вербування мешканки Хмельниччини спецслужбами РФ для здійснення розвідувальної діяльності на шкоду державній безпеці.

Так, представники ФСБ у пункті пропуску «Станиця Луганська» без пояснення причини затримали мешканку Хмельницької області, яка поверталася від родичів із тимчасово окупованої території Луганщини. При цьому представники іноземної спецслужби через погрози та шантаж спробували схилити жінку до негласного співробітництва. Від неї вимагали збирати інформацію, зокрема, про розміщення військових об’єктів у регіоні.
Після повернення додому жінка звернулася до СБУ та надала детальні свідчення щодо обставин свого вербування та поставлених завдань. Згідно зі ст.111 ККУ, державна зрада карається позбавленням волі строком до п’ятнадцяти років. Однак, враховуючи те, що громадянка України не виконала злочинного завдання іноземних спецслужб і добровільно заявила правоохоронцям про свій зв’язок із ними та отримане завдання, суд задовольнив клопотання органів слідства і звільнив її від кримінальної відповідальності.

Пресцентр СБ України.