П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
20 Вересня 2019

БІЙКА У СКВЕРІ ТАНКІСТІВ

Недавно на сайті одного з місцевих інтернет-видань з’явилося повідомлення про жорс­токе побиття нібито тридцятьма молодиками шістьох студентів. Ця інформація стала приводом для зустрічі очільника міськвідділу поліції Юрія БІЛЯНСЬКОГО із журналістами, який запевнив, що насправді все було не так:

– Другого вересня, близько 22.00, четверо студентів К-ПНУ відпочивали у сквері Танкістів. Встановлено, що хлопці були у стані алкогольного сп’яніння, що підтверджено відповідними актами. Саме вони почали чіплятися до двох неповнолітніх – і між ними виник словесний конфлікт. За підлітків заступилася інша компанія, особи з якої наразі ще не встановлені. Орієнтовно учасників бійки було десять. І четверо потерпілих, які зазнали тілесних ушкоджень та викликали поліцію, і двоє підлітків плутаються в показах та не можуть детально описати інших учасників конфлікту.
Троє потерпілих уже пройшли судмедекспертизу, яка з’ясувала, що заподіяні їм тілесні ушкодження відносяться до категорії легких. На них немає ушкоджень, які були б завдані стороннім предметом. Ще один студент наразі перебуває в лікарні, в нього перелом руки, стан здоров’я задовільний. Висновки щодо отриманих ним тілесних ушкоджень також надасть судмедексперт.
Попередні діагнози, встановлені потерпілим лікарями травмопункту, є передчасними і не відповідають висновкам експертизи.
За фактом хуліганства поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.296 ККУ. Проводяться слідчі дії зі встановлення осіб, причетних до події. Поліція просить відгукнутися свідків конфлікту і звертатися на «102».