Середа, 24 Квітня 2024 р.
27 Вересня 2019

ПРАВОСУДДЯ

23.09.2019 – 27.09.2019

НЕ ДОМОВИЛИСЯ ПРО РОЗРАХУНОК

Компанія молодих людей відпочивала в одному із закладів міста. Забажавши продовжити вечір, вони поїхали в гості до одного із товаришів. Скористались послугами таксі, та коли настав час розрахуватися за проїзд, виявилося, що в одного з чоловіків не було коштів. Товариші запропонували йому здати свій мобільний до ломбарду, але той відмовився. У відповідь на це один із товаришів силоміць витягнув його з автомобіля і завдав тілесних ушкоджень, вимагаючи при цьому, аби той віддав свій мобільний телефон. Отримавши бажане, компанія поїхала геть.
Такі дії обвинуваченого було кваліфіковано за ч.2 ст.186 КК України (грабіж, поєднаний із насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого).
Вину у вчиненні інкриміновано­го злочину обвинувачений визнав повністю, активно сприяв розслідуванню. Суд, дослідивши всі наявні в матеріалах справи докази, визнав гр.П. винним у вчиненні грабежу та засудив його до 4 років позбавлення волі. Оскільки чоловік мав невідбуту частину покарання за поперед­нім вироком, то його остаточне покарання склало 5 років і 3 місяці позбавлення волі.

СІВ, БО ДЯДЬКА ВБИВ

Восени минулого року під час спільного розпивання алкогольних напоїв між племінником і дядьком зав’язалася суперечка, в ході якої дядько висловився нецензурною лайкою на адресу матері племінника.
Останнього це обурило, він схопив ніж і завдав дядькові декіль­ка ударів у ділянку шиї та обличчя. Поранення призвели до гострої крововтрати та швидкої смерті потерпілого. Такі дії громадянина О. були кваліфіковані за ч.1 ст.115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині). Обвинувачений вину в інкримі­нованому йому злочині визнав повністю, активно сприяв розслідуванню злочину.
Суд, дослідивши обставини справи, визнав гр.О. винним у вбивстві дядька та засудив його до 8 років позбавлення волі, а також зобов’язав сплатити потерпілій 46 000 грн моральної шкоди.

Пресслужба Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.