Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
27 Вересня 2019

ПЕРЕВІРЯЛИ МОРГ

Приватний Центр ритуальних послуг, що розмістився на території колишнього приймального відділення міської лікарні, що на вул.Пушкінській, наробив чимало шуму серед кам’янчан. Одні позитивно поставилися до нового центру, мовляв, такі заклади справді необхідні. Але є й інші погляди на нову установу.

Недавно до міської ради надійшла скарга від працівників екстреної медичної допомоги на їдкий хімічний запах у лікарні. Медики пов’язують його з роботою нового приватного моргу, який розташований із ними по сусідству на першому поверсі. Люди начебто і не проти такого сусідства, але просять зробити всі необхідні заходи, аби запах не просочувався до них.
За дорученням місько­го голови Михайла Сімаш­ке­вича 25 вересня в міській лікарні працювала комісія під головуванням заступника міського голови Василя Сукача для з’ясування ситуа­ції стосовно роботи приватного Центру ритуальних послуг. Члени комісії поспілкувалися з медпрацівниками, котрі працюють у цьому корпусі, обстежили саме приміщення салону ритуальних послуг, а також сусіднє, де КП «Профдезінфекція» зберігає необхідні для роботи отрутохімікати.
– Не попереджаючи нікого, члени комісії виїхали на місце, – розповідає Василь Сукач. – Запаху в приміщеннях, що орендує Центр ритуальних послуг, ми не почули, але виявили низку проблем, які справді треба вирішувати. Необхідна окрема витяжка, бо та, що є нині й веде на другий поверх, не годиться, і запахи через неї можуть просочуватися. Плюс необхідні інші двері. Детальніші результати обстеження оприлюднимо найближчим часом.
На передачу в оренду цього приміщення, яке є майном комунальної власності, був оголошений конкурс. У ньому взяв участь лише один заявник, якому комісія й вирішила передати в оренду майно. Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету.