Четвер, 28 Березня 2024 р.
25 Жовтня 2019

Я НІ ВІД КОГО НЕ ХОВАЮСЯ

Новина з офіційного сайту Нацполіції області про те, що на Хмельниччині правоохоронці затримали сільського голову, миттєво облетіла соцмережі та рознеслася селом Довжок, адже навіть у замаскованих фотографіях люди впізнали свого сільського голову Руслана РЯБОГО.

У повідомленні правоохоронців ідеться: «Працівники слідчого управління ГУНП у Хмельницькій області спільно з колегами із УСБУ за процесуального керівництва прокуратури задокументували факт отримання неправомірної вигоди головою однієї із сільських рад на Хмельниччині. Чо­ловік за 15 тисяч гривень пообіцяв місцевій жительці посприяти в питанні надання згоди проєкту землеустрою земельної ділянки. Затримали голову в його робочому кабінеті після отримання зазначених коштів».
І доки декотрі ще сумнівалися, що за цим повідомленням без прізвищ та імен саме Руслан Рябий, Руслан Пет­рович учора у відеозверненні, яке розповсюдив соцмережами, підтвердив здогадки і розповів своє бачення події (подаємо зі скороченнями):
– Під час робочого дня до мене в кабінет зайшли працівники СБУ та Нацполіції й почали проводити обшук. У шафі біля вхідних дверей вони знайшли гроші, походження яких не знаю і стосунку до яких не маю, – йдеться у відеозверненні. – Коли ці кошти розклали на моє­му робочому столі, просвітили їх спецзасобами, вони віддавали характерне світіння різними яскравими кольорами. Після цього цими ж приладами були просвічені мої руки, зроблені змиви з рук і одягу, але цього світіння не було. Відповідно жодного контакту із цими грошима я не мав і не міг мати. Але це не заважало слідчим мене затримати і утримувати в ІТТ дві доби.
Відбувся суд, на якому обиралася міра запобіжного заходу. До 23 листопада я не маю права займати посаду сільського голови і виконувати свої посадові обов’язки. Але я вдома, я в своєму рідному селі, завжди, як і раніше, готовий допомогти порадою, я ні від кого не ховаюся, ні від кого не тікаю. Незважаючи на ситуацію, колектив сільської ради працює у штатному режимі.
Впевнений, що ситуація, яка відбулася, – це відверта підстава, вигідна тим, хто не хоче, щоб утворилася Довжоцька ОТГ. До кінця року реформа має бути завершена, і, згідно з перспективним планом, має бути Довжоцька ОТГ, але цього хтось, на мою думку, вперто не хоче.
Незважаючи на весь цей негатив, я побачив велику підтримку громади. Люди згуртувалися і збирали підписи на мою підтримку…».