П'ятница, 29 Березня 2024 р.
31 Березня 2020

ПЕНСІЙНИЙ ПОПЕРЕДЖАЄ ПРО ШАХРАЙСТВО!

Пенсійний фонд України звертає увагу людей похилого віку на те, що під час карантину шахраї активізували свою неправомірну діяльність. Відповідну інформацію оприлюднила пресслужба ПФУ на офіційному сайті установи:

«Одна зі схем, якою наразі користуються зловмисники, – це розсилка фальшивих смс-повідомлень від імені Національного банку України про виплату додаткової 1000 гривень у зв’язку з карантином, анонсовану раніше Президентом України та Міністром соціальної політики України.
Таким чином зловмисники, користуючись складною ситуацією в країні, намагаються спекулювати на довірі українців, спонукають пенсіонерів телефонувати та вводять їх в оману з метою заволодіти коштами.
Пенсійний фонд України попереджає та застерігає українців бути пильними і не вестись на провокації.
Усі офіційні виплати від держави, в тому числі одноразова допомога в розмірі 1000 гривень пенсіонерам, у яких пенсія становить менше 5 тисяч гривень, будуть здійснюватися виключно шляхом перерахування коштів на рахунки в уповноважених банках або доставлятимуться пенсіонерам листоношами Укрпошти.
Про початок таких виплат Пенсійний фонд України повідомить невідкладно.
Перш ніж робити поспішні кроки, радимо телефонувати до контакт-центру Пенсійного фонду України за номерами:
0-800-503-753;
(044) 281-08-70;
(044) 281-08-71.
Прийом дзвінків здійснюється з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 20.00.
Сьогодні, як ніколи, важливо зберігати спокій, бути розважливим та використовувати інформацію з перевірених та офіційних джерел».