Субота, 27 Квітня 2024 р.
7 Квітня 2020

ХУЛІГАНОК – ДО СУДУ

Цього тижня соцмережами стрімко поширювалося відео, на якому дівчина обливає безхатька молочкою і при цьому ще й нецензурно висловлюється. За кадром чути ще один жіночий голос – режисерки і співучасниці хуліганства. Їхній стрім зібрав чимало негативних відгуків містян і дістався до міськвідділу поліції. Там уже і особи хуліганок встановили, і адмінпротокол склали, і справу до суду відправили.

 – Батьки зобов’язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім’ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини. Проте усі стали свідками протилежного: дві подруги вирішили, що мають право зневажити честь та гідність людини. Свої непристойні висловлювання, лайку та образливі дії на адресу чоловіка без постійного місця проживання дівчата зафіксували на відео і одна з них гордо виставила це на своїй сторінці у соціальній мережі.

Працівники поліції відразу відреагували на цю ситуацію. Ювенальні поліцейські встановили особи дівчат. Ними виявились місцеві мешканки 16 та 18 років. З такого віку особи несуть відповідальність за вчинення правопорушення особисто. Відповідно на них складені протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали направлені до суду для прийняття відповідного рішення.

Санкція статті передбачає накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб,прокоментувала інспекторка ювенальної превенції Кам’янець-Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області Роксолана СЕМЕРЯКОВА.