Четвер, 28 Березня 2024 р.
12 Травня 2020

ПОЛІЦЕЙСЬКА СОБАКА РОЗКРИЛА КРАДІЖКУ

Поліцейська собака Кайна допомогла оперативно розкрити крадіжку з господарства пенсіонерів.
9 травня до поліції звернулася 75-річна жителька села Демшин Камְ’янець-Подільського району із повідомлення про крадіжку з її господарства.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Кам’янець-Подільського відділення поліції, а також кінолог Костянтин Чемерис зі службовою вівчаркою Кайною.
Собака одразу взяла слід і привела до господарства 36-річного жителя цього ж села. Як виявилось — не дарма: у чоловіка вилучили викрадені у пенсіонерів речі – акумуляторну батарею і велосипед.
Чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з наркотиками. Цього разу доведеться відповідати за крадіжку — поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 ККУ. Наразі слідчі дії тривають.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області.

До речі, для Кайни це далеко не перше розкриття крадіжки, а одного разу чотирилапа поліцейська навіть вказала на вбивцю. Більше про роботу Кінологічного центру Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області, що діє в Кам’янці-­Подільському вже понад 10 років, «Подолянин» писав у жовтні минулого року в статті «Слухняні бійці підрозділу К-9», яка доступна на сайті газети.
https://podolyanin.com.ua/suspilstvo/40058/