П'ятница, 29 Березня 2024 р.
6 Липня 2020

ГАЗОВИКИ РЕМОНТУЮТЬ, ПОЛІЦЕЙСЬКІ ШУКАЮТЬ

Через зухвалий вчинок невідомої особи частина Довжку опинилася без газопостачання. Від суботи близько 50 осель не мають блакитного палива. Сьогодні газовики працюють у посиленому режимі, аби газ знову з’явився в домівках жителів Довжку.

У коментарі «Подолянину» прессекретарка АТ «Хмельницькгаз» Леся АНДРЕЙКО так пояснила ситуацію:

– Зловмисником механічним способом був пошкоджений газопровід у с.Довжок, через що частина жителів залишилися без газопостачання. Щойно отримали виклик від жителів, працівники негайно ж прибули на місце події. Там з’ясували, що невідомий спецтехнікою проводив земляні роботи, пошкодив газопровід і втік. Газовики ситуацію локалізували і, відповідно, припинили подачу газу для того, аби не було аварійних ситуацій, вибухів, жертв і шкоди для здоров’я. Того ж дня відновити подачу газу ми не могли, оскільки потрібно було потрапити до кожної оселі, перевірити на щільність, тобто чи не має витоків газу. Подія трапилася у вихідний і не всі мешканці були вдома. Тому фізично відвідати кожен будинок нашим фахівцям не вдалося. Ми людей попередили, що продовжимо роботи у понеділок і звернулися з проханням обов’язково бути у домівках.

Уже сьогодні від ранку наші працівники здійснили обхід будинків, перевірили систему на щільність, провели відповідні технічні роботи. Наразі приступили до зварювальних робіт газопроводу. Плануємо, що до вечора жителі Довжку уже будуть із газом.

На місце події викликали працівників поліці, які мають встановити особу того, хто пошкодив газопровід. Відповідно до чинного законодавства зловмисник має відповісти за свій вчинок і відшкодувати збитки газорозподільній компанії. Адже «Хмельницькгаз» поніс чималі витрати через цю подію.