Четвер, 28 Березня 2024 р.

ЗАТРИМАЛИ ПОСАДОВЦІВ З ПЕНСІЙНОГО

На Хмельниччині правоохоронці розслідують факти систематичного привласнення коштів посадовцями обласного Пенсійного фонду.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в області. Як йдеться в інформації, працівники управління стратегічних розслідувань Нацполіції в області спільно зі слідчими ГУНП в Хмельницькій області та колегами з УСБУ за процесуального керівництва прокуратури задокументували факти привласнення грошових коштів працівників Головного управління Пенсійного фонду України в області та його територіальних підрозділів, передбачених на оплату праці.
В процесі досудового розслідування працівники поліції встановили, що начальник Головного управління Пенсійного фонду, попередньо домовившись з підлеглими посадовцями та зловживаючи службовим становищем, з метою незаконного збагачення, упродовж тривалого часу надавала вказівки щодо нарахування премій окремим працівникам. В свою чергу такі «премійовані» працівники зобов’язувались в подальшому повернути частину отриманих грошових коштів готівкою своєму керівництву.
Внаслідок зазначених протиправних дій лише у червні та липні цього року керівництво Головного управління фонду заволоділо коштами підлеглих працівників на загальну суму 211 700 гривень. Частину коштів привласнено головним бухгалтером ГУ ПФУ в області, решту — начальником Головного управління.
Під час обшуку у службових кабінетах керівників управління виявлено та вилучено неправомірно отримані кошти в розмірі 104 600 гривень. Загалом з кабінетів посадовців вилучено грошові кошти у різній валюті на суму понад 1 млн гривень.
Правопорушників затримали в порядку ст. 208 КПК України, наразі їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
Наразі обох фігурантів відсторонено від посад та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення застави.

За матеріалами пресслужби Нацполіції області.