Четвер, 28 Березня 2024 р.
30 Листопада 2020

ЗЛОДІЇВ ВПІЙМАЛИ МЕНШЕ НІЖ ЗА ДОБУ

На Хмельниччині поліцейські оперативно затримали чоловіків, які викрали у дніпрянина більше 700 тисяч гривень.

Зловмисники скоїли крадіжку на стоянці одного із гіпермаркетів Кам’янця-Подільського, після чого одразу ж покинули місто. Правоохоронці завдяки записам камер спостереження вирахували, на якому автомобілі пересувалися підозрювані, і менш ніж за добу затримали крадіїв у Волочиському районі. Тепер зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Подія сталася минулої п’ятниці, 27 листопада. Цей день зловмисники обрали не випадково, адже у так звану «чорну п’ятницю» поблизу гіпермаркетів потенційних жертв набагато більше.
Увагу крадіїв привернула автівка з дніпровськими номерами. Вони дочекались, поки водій та пасажир зайдуть всередину. Тоді один із затриманих за допомогою сканера відчинив транспортний засіб, де на нього чекав «джекпот» — із сумки зловмисник викрав понад 730 тисяч гривень.
Після цього його одразу ж підібрав спільник, який був на автомобілі, і чоловіки покинули місто.
Після отримання повідомлення про крадіжку працівники Кам’янець-Подільського відділу поліції одразу ж опрацювали відео з камер спостереження, які зафіксували обох крадіїв, а також транспортний засіб, на якому вони пересувалися.
Завдяки цьому поліцейським вдалося встановити особи крадіїв — ними виявилися 55-річний житель Кам’янця-Подільського та 54-річний львів’янин. І менш ніж за добу зловмисників затримали в одному із готелів у селищі Війтівці Волочиського району. Усі викрадені кошти, а також знаряддя вчинення злочину у них вилучили.
Обом затриманим уже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі слідчі дії тривають.

Пресслужба Нацполіції області.