Субота, 20 Квітня 2024 р.

СХЕМА НЕ ВДАЛАСЯ

Нажитися на державних землях чиновникам із Хмельниччини не вдалося – 9 грудня їх на гарячому затримали працівники СБУ та НАБУ.

Як повідомляє пресслужба СБУ, оперативники спецслужби встановили, що організував протиправну схему вимагання та отримання грошей за виділення земельних ділянок керівник регіонального управління Держ­геокадастру. До оборудки як посередника він залучив знайомого. Частину коштів, отриманих від протиправної діяльності, зловмисники передали у Київ для голови Держслужби України з питань геодезії, картографії та кадастру.
У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували передачу організатором у Києві майже 27000 доларів США. Під час передачі чергової частини коштів – 25000 доларів – правоохоронці затримали зловмисника у столиці, згідно зі ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, одночасно за тією ж статтею був затриманий керівник обласного Держгеокадастру. Загальна сума, яку планували передати спільники за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам, становила 170 тис. доларів.
Дії фігурантів попередньо кваліфіковані за ч.4 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.
Після затримання голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Роман ЛЕЩЕНКО на власній сторінці у фейсбуку розповів про свою причетність до викриття корупціонерів:

«Корупція не пройде. В Міжнародний день боротьби з корупцією нарешті можу розповісти, як я допоміг викрити корупціонерів. Після декількох місяців проведення оперативних заходів, спільно з НАБУ та СБУ, були затримані зловмисники, які хотіли роздерибанити державну землю.
Виконуючий обов’язки керівника Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області та посередник, які запропонували мені 170 ти­сяч доларів за сприяння в дерибані державних земель, були затримані під час передачі чергового траншу в розмірі 25 тисяч доларів.
Тривала спецоперація завершилася, і вже найближчим часом разом із правоохоронцями ми розкриємо подробиці».

За матеріалами СБУ.