П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

НАГЛЯДАЧЕМ ПОБУВ НЕДОВГО

СБУ затримала іноземного кримінального «авторитета», який контролював постачання заборонених речовин до виправних установ на Хмельниччині. Затримано злочинця у передмісті Хмельницького після незаконного перетину державного кордону.

Оперативники СБУ спільно з працівниками департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції встановили, що фігурант, громадянин однієї з сусідніх країн, який неодноразово був засуджений за вчинення тяжких злочинів, у тому числі на території нашої країни.
У листопаді минулого року після чергового відбування покарання, кримінальника було видворено з України із забороною в’їзду упродовж 11 років.
Він нелегально знову прибув до України у статусі так званого «смотрящого за транзитом» для контролю за постачанням заборонених речовин до виправних установ в регіоні.
За даними слідства, на територію нашої держави зловмисник потрапив в обхід встановлених пунктів прикордонного контролю.
У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження за ч. 2 ст. 332-2 Кримінального кодексу України (незаконний перетин державного кордону) затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Тривають слідчі дії.

Пресгрупа УСБУ у Хмельницькій області.