Четвер, 28 Березня 2024 р.
6 Січня 2021

У РІК БИКА ТРОХИ БИКУВАЛИ

Фактично всі оперативні служби міста і району прозвітували, що 2021 рік жителі Кам’янеччини зустріли без ексцесів, масових гулянь і надзвичайних подій. Щоправда, перебравши оковитої, земляки таки бикували, махали кулаками, отримували по пиці чи травмувалися.

У міськвідділі поліції про­коментували, що в новорічну ніч отримали 39 звернень. Близько 20 – скарги на порушення тиші. Ну, не навчився ще наш народ святкувати спокійно, не викидаючи гроші у повітря. Феєрверки і салюти час від часу освітлювали нічне кам’янецьке небо і відлунювали в оселях жителів міста.
Не минулося без порушень ПДР – водії під градусом таки сідлали залізних коней, плюючи на солідні штрафи та можливість позбутися водійських прав на певний період. Одну дорожньо-транспортну пригоду зафіксовано в новорічну ніч, а загалом за 31 грудня їх було аж 11. На щастя, постраждали лише автомобілі.
Перехиливши чарчину, де­які жителі нашого міста влаштовували сімейні розбірки. Хтось, добираючись додому, губив документи і телефони. Безпеку в місті пантрували 16 правоохоронців і 15 нац­гвар­дійців. Усі запевняють, що цьогорічне гуляння було не велелюдним, тому й спокійнішим.
2 січня в поліції зафіксува­-ли факт крадіжки – із будинку злочинець виніс 6 тис. грн. Також 2 і 3 січня не минулося і без бійок: незнайомець завдав тілесних ушкоджень кам’янчанину, 1979 р.н., а під час розпиття міцних напоїв колишній співмешканець ударив по обличчю колишню кохану. А ще за три перші дні 2021 року в міс­ті складено 18 адмінпро­токолів за порушення правил карантину.
У райвідділенні поліції кажуть, що свято селяни зустріли спокійно, переважно по домівках, без порушень правил карантину. Оскільки не було масових гулянь, то й краді­жок також. Але кулаками горе-гос­подарі вдома таки махали. Всьо­го в новорічну ніч до поліції надійшло близько 7 звернень від жителів району. Переважно через сімейні конфлікти, які згодом завершувалися миром. Однак через один виклик таки відкрили кримінальне провадження. Двійко спів­чарочників щось не поділили, і один із них зустрів рік Бика із синцем під оком.
Власне, через потяг до міцненького та наслідки його зло­вживання жителі міста кли­кали бригаду медиків. У Ка­м’янець-Подільській станції екстреної меддопомоги прокоментували, що фактично 31 грудня, а також 1 і 2 січня минули спокійно, надзвичайних випадків не було. У новорічну ніч медики надавали допомогу двом травмованим, які зазнали ушкоджень удома. До цього всього вони мали і алкогольне сп’яніння. Двійко містян травмувалися на вулиці, але, на щастя, обійшлося без переломів. Ще одне алкогольне сп’яніння і одне алкогольне отруєння зафіксовано в ніч на 1 січня. Наступного дня вдома травмувалися троє кам’янчан, двоє з яких поважного віку – 81 і 85 років. Ще одну травму людина отримала на вулиці. Похмелялися теж із розмахом – плюс два алкогольні сп’яніння у чоловіків 35 і 42 років. Мабуть, ціни на харчі, пандемія і сидіння без роботи далися взнаки, і цьогоріч у кам’янчан не фіксували панкреатитів, холециститів тощо.
На диво спокійними вида­лися святкова ніч і перший день нового року для рятувальників. На цей період вони перейшли на посилений режим несення служби, а 1 січня чергували на майдані Польсь­кий ринок, де розгорнувся різд­вяний ярмарок. А ось уже 2 січня стало спекотніше: о шос­тій ранку вони гасили будинок у с.Киселівка, а вже о 8.00 мчали на Голосківське шосе, де при­боркували полум’я на площі 1,5 кв. м житлового будинку. В обидвох випадках пожежа ви­никла через порушення правил пожежної безпеки при експлуа­тації пічного опалення.
Уранці третього січня вог­неборці рятували будинок на вул.Річній, що в Кам’янці-Подільському. Тут причиною загорання стало коротке замикання електромережі.