Субота, 20 Квітня 2024 р.

У «КАРАНДАШІ» НАКРИЛИ ПІДРОБНИКІВ

У вівторок правоохоронці викрили групу осіб, яка організувала в Кам’янці-Подільському діяльність підпільної «друкарні», де виготовляли підроблені документи різ­ного спрямування, зокрема, про вищу освіту, сертифікати, свідоцтва, атестати і додатки до них, сертифі­кати про вакцинування від COVID-19, довідки про негативні результати ПЛР-тестів тощо. Підробки при цьому містили голографічні захисні елементи.

Прийом замовлень на виготовлення підроблених документів та їх збут здійснювався через інтернет, на популярних торговельних майданчиках.
27 липня проведено санкціоновані обшуки, під час яких виявлено та вилучено значну кількість дипломів з елементами голографічного захисту, різноманітні посвідчення, у тому числі й спів­робітників поліції та преси, «мокрі» печатки Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я Республіки Білорусь, сертифікати про вакцинування від COVID-19 та негативні результати ПЛР-тестів, велику кількість зразків голограм тощо.
Також вилучено три ноутбуки з відомос­тями про спілкування з клієнтами, зразками дипломів, програмними засобами для виготовлення документів, 15 мобільних телефонів, на яких також виявлено листування із покупцями, одноразові сім-картки, чорнові записи й обладнання.
Організатор – 31-річний чо­ловік, котрий до «роботи» до­лучив двох спільників. Його затримано у порядку ст.208 КПК України.
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно із СВ Деснянського УП ГУНП в м.Київ за оперативного супроводження Департаменту захисту інтересів суспільства і держави НП України.

За інформацією пресслужби Київської міської прокуратури.