Четвер, 28 Березня 2024 р.
17 Вересня 2021

КРИМІНАЛ

20.09.2021 – 24.09.2021


ВИКРАДЕНЕ АВТО ПРОДАТИ НЕ ВИЙШЛО

У Кам’янці затримали зловмисника, який погрожував фізичною розправою і заволодів автомобілем 29-річного чоловіка.
Підозрюваний вимагав у потерпілого близько 40 тис. грн. Вимагання супроводжувалися застосуванням фізичного насильства та погрозами зброєю. Коли вказану суму зловмисник не отримав, то відкрито викрав у потерпілого автомобіль «Volkswagen Passat», вартістю майже пів мільйона гривень. Затримали його в Кам’янці-Подільсь­кому під час спроби продати автомобіль. Перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.

ГРАБІЖНИКА З РИНКУ РОЗШУКАЛИ ШВИДКО

12 вересня, близько 12.45, до поліції надійшло повідомлення від 59-річної продавчині. Вона розповіла, що на території гуртового ринку з кіоску чоловік відкрито викрав 2000 грн. Правоохоронці оперативно встановили особу грабіжника – ним виявився 45-річний кам’янчанин. Поки грабіжник дістався додому, на нього там уже чекали співробітники кримінальної поліції.

НА ГАЧКУ – БРАКОНЬЄРИ

Близько 5 ранку 10 вересня на Дністрі поблизу Гораївки водні поліцейські Кам’янець-Подільського РУП під час спільного відпрацювання з колегами з управління охоро­ни водних біоресурсів, Державного агентства меліорації та рибного господарства України і чернівецького рибоохоронного патруля виявили браконьєрів, які саме знімали сітки з рибою та вантажили їх у човен.
Правоохоронці нарахували 8 сіток загальною довжиною близько 1600 м, за допомогою яких незаконно виловили 367 екземплярів риби, з яких 23 – червонокнижні вирезуби. Сума завданих збитків – майже 335 тис. грн.
Незаконні знаряддя лову, рибу та човен правоохоронці вилучили. На браконьєрів склали адмінпротоколи за порушення у сфері охорони довкілля.

КИНУЛИ НА МІЛЬЙОН

Кіберполіцейські Хмельниччини викрили групу осіб, які підозрюються у привласненні мільйона гривень громадян під виглядом інвестування. Фігуранти створили вебресурс, де пропонували отримувати пасивний прибуток від інвестування у криптовалюту, машинобудування та інноваційні технології. Інвесторам обіцяли 1,5 % від суми вкладених грошей на день. Однак надалі правопорушники привласнювали гроші громадян.
Додатково фігуранти підшуку­вали так званих амбасадорів, які залучали нових інвесторів у шахрайську схему.
На території Києва та Хмельницької області працівники поліції провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів та їхніх близьких. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, SIM-карти та «чорнові» записи. За скоєне зловмисникам може загрожувати до 8 років ув’язнення.

За матеріалами ГУ Нацполіції області.

З ПІСТОЛЕТОМ І МАЧЕТЕ

Увечері 12 вересня на службовий планшет військового наряду Нацгвардії надійшло повідомлення про те, що на одній із центральних вулиць відбувається бійка. Пат­рульні, негайно прибувши на місце, чоловіків розборонили.
У ході перевірки в одного з при­звідників рукоприкладства – 27-річного мешканця Кам’янеччини, виявлено 9-мм пістолет Макарова.
На місце події було викликано слідчо-оперативну групу.
Того ж дня, близько 22.00, на вул.Вокзальній увагу патрульних Нац­гвардії привернув хлопець, який ру­хався, тримаючи в руці ніж мачете.
З’ясувалося, що цей кам’янчанин неповнолітній, 2008 р.н., тож на місце події були викликані батьки підлітка, ювенальна служба поліції, а також слідчо-оперативна група.

За інформацією в/ч 3053 Нацгвардії України.