Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
24 Вересня 2021

НАДЗВИЧАЙНІ ПОДІЇ

ПОВЕРНУЛИСЯ 90-ті?

За фактом вимагання наду­маного боргу групою осіб у 48-річ­ного мешканця Кам’янця-Подільського, батька одного зі співробітників батальйону патрульної поліції спецпризначення «Миротворець», до розкриття злочину взялися оперативники управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області та обласного управління департаменту внутрішньої безпеки НПУ.
Правоохоронці швидко встановили рекетирів, якими виявилися 31-річний і 34-річний кам’янчани. Вдаючись до психологічного тиску, вони відправляли на телефон «боржника» смс-повідомлення з погрозами розправитись із чоловіком та його рідними, якщо він «не поверне» їм тисячу доларів. Згодом зловмисники перейшли до дій: прокололи шини авто, розбили в ньому вікна, облили зеленкою та залишили поруч із машиною «коктейль Молотова».
За зібраними матеріалами слід­чі ГУНП у Хмельницькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.189 (вимагання) ККУ. Після переказу вищезазначеної суми на банківську картку одного з фігурантів працівники поліції та прокуратури за фізичної підтримки бійців спецпідрозділу КОРД затримали вимагачів. За місцем їхнього мешкання та в їхніх автомобілях проведено санкціоновані обшуки.
Наразі затриманим оголошено про підозру, до суду подано клопотання на обрання їм запобіжного заходу. У разі доведення вини, зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України.


ВБИВАЛИ РИБУ СТРУМОМ

Недавно працівники водної поліції Кам’янець-Подільського РУП спільно з Хмельницьким рибоохоронним патрулем на Новокостянтинівському водосховищі (Летичівщина) р.Південний Буг затримали директора та співробітника одного з місцевих ТОВ. Правопорушники займалися виловом риби з човна за допомогою електричного струму, який не
лише згубно діє на рибу, а й знищує всі живі організми у водоймі. На момент виявлення чоловіки виловили понад 280 рибин, чим завдали збитків на суму понад
18 тис. грн.

«ОСІДЛАВ» І ПОЇХАВ

18 вересня 32-річна жителька с.Оринин повідомила поліції, що під приводом купівлі мотоцикла «Kayo» 17-річний кам’янчанин сів на нього і поїхав у невідомому напрямку. Керівництво райуправління негайно ввело оперативний план «Перехват». У ході проведен­ня оперативно-розшукових за­ходів мотоцикл під керуванням 17-річ­ного кам’янчанина зупинили працівники відділення поліції №1 на виїзді з Оринина.
Слідчі Кам’янець-Подільського РУП відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ.

В’ЇХАВ У ЗУПИНКУ

Патрульні склали адмінпротокол на водія, який пошкодив зупинку та електроопору. Ознак алкогольного сп’яніння в чоловіка не виявили. Автопригода сталася близько дев’ятнадцятої години 22 ве­ресня поблизу с.Шатава. 34-річний водій автомобіля «BMW X5» не впорався з керуванням, в’їхав у зупинку та пошкодив електроопору з сонячною панеллю, що стояла поряд. На щастя, ніхто не постраждав, бо водій був сам у салоні, а зупинка – безлюдною.

Пресслужба ГУ Нацполіції області.