П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
12 Листопада 2021

ПРАВОПОРЯДОК

ЗАТРИМАЛИ З НАРКОТИКАМИ

У Кам’янці-Подільському правоохоронці затримали 30-річного місцевого жителя, який збував наркотики методом «закладок».
6 листопада, близько 21.55, під час пішого патрулювання міста увагу військовослужбовців Нацгвардії привернув чоловік, який фотографував паркан. Під час спілкування з правоохоронцями він помітно нервував, не міг пояснити своїх дій і мети перебування у вказаному місці. На запитання про наявність при собі наркотичних речовин відповів ствердно, тож військовослужбовці викликали на місце слідчо-оперативну групу Кам’янець-Подільського райуправління поліції.
Поліцейські вилучили в чоловіка 9 згортків і поліетиленовий пакет із речовиною рослинного походження. Експертиза підтвердила, що це був канабіс.
Наркоторговця затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вже оголосили йому про підозру за ч.2 ст.307 (незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років із конфіскацією майна. Наразі слідчі дії тривають.

За інформацією Кам’янець-Подільського РУП.

ЛИСТОНОША ПІДПИСАЛА СОБІ 46 ТИСЯЧ

Листоноша одного з відділень зв’язку Кам’янець-Подільського району АТ «Укрпошта» на початку 2021 року у відомостях про виплату грошових переказів від імені сімох місцевих жи­-телів внесла неправдиві відомості про отримання ними грошових коштів з орендної плати за користування земель­ними паями в загальній сумі близько 46 тисяч гривень, після чого їх привласнила, а підроблені документи здала для звітності. У разі доведення винуватості листоноші в судовому порядку, їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років.
Триває робота щодо встановлення інших фактів причетності працівників відділень зв’язку до привласнень чужих грошей шляхом фальсифікації підписів в офіційних документах про отримання мешканцями краю коштів.
За процесуального керівництва Ка­м’янець-Подільської окружної проку­ратури до суду передано обвинувальний акт щодо листоноші, яка обвину­вачуєть­ся у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.191, ч.3 ст.191, ч.2 ст.358, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 ККУ.

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура.

ЗАТЕ ШКОЛА ЗАРОБИЛА НА СОЇ

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом самовільного заволодіння земельною ділянкою, яка перебуває в постійному користуванні однієї зі шкіл Кам’янець-Подільського району.
Прокуратура встановила, що поточного року землі навчального закладу були самовільно засіяні соєю.
За сприяння міськуправління освіти і науки врожай зібрано. Майже 7 т зерна вартістю понад 100 тис. грн передано закладу освіти.
На сьогодні Кам’янець-Подільське районне управління поліції проводить необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, та притягнення їх до відповідальності.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.

ФАТАЛЬНА РИБОЛОВЛЯ

Трагічний випадок трапився в минулі вихідні біля річки Дністер, поблизу села Лука-Врубловецька. Зі скелі зірвався рибалка і впав у Дністер. На жаль, травми виявилися несумісними із життям.
Як інформує ГУ ДСНС у Хмельницькій області, сталося це 7 листопада. Свідки події самостійно не змогли допомогти потерпілому. Через велику висоту скель було неможливо дістатися до берега. На місце події направили водолазно-рятувальне відділення для пошуку. Тіло транспортували до берега. Загиблим виявився житель Кам’янця-Подільського, 1964 року наро­дження.

За інформацією ДСНС у Хмельницькій області.